FIFA 19 için Yeni Özellikler

FIFA 19 için Yeni Özellikler

FIFA 19 Yenilikler

FIFA 19 Yenilikler

EA, yayınladığı 3 video ile FIFA 19 için özellikle oynanış kapsamında büyük değişiklikler getireceklerinin sinyallerini verdi. FIFA 19 hayranlarını heyecanlandıracak yenilikler var diyebiliriz. Bu yenilikler; aktif dokunma sistemi, dinamik taktikler ve zamanlamalı bitirişler.

Aktif Dokunma Sistemi

Aktif dokunma sistemi; bu özellik topa ilk dokunuş ile ilgilidir. Oyuncular ayak, kafa, gövde fark etmeksizin topa ilk dokunulduğunda topa yön verebilecekler. Bu yön verme durumu ile özellikle rakipleri aldatma, daha farklı ve daha gösterişli olacaktır. FIFA’da olan şut fake özelliği büyük ihtimalle bu özellik ile daha fazla olacaktır. Havadan gelen bir topu göğüsünüz ile farklı bir yöne indirerek aniden rakiplerinizi yanıltabileceksiniz. Yaptığınız her dokunuş daha yumuşak olacak ve yönettiğiniz oyuncuyu daha fazla sizin kontrolünüzde hissettirecektir.

Dinamik Taktikler

Dinamik taktikler; bu özellik taktik kısmı ile ilgilidir. Oyundaki taktik ayarları neredeyse tamamen yeniden ele alınmış. İlk olarak, oyuncular daha fazla özelleştirme seçeneğine sahip olacaklar. Asıl önemli noktalardan birisi, yön tuşlarında sol ve sağ ile değiştirilen savunma ve hücum dengeleri artık taktiği etkileyecek. Sadece tüm takımı savunmaya almak ya da tüm takımı öne çıkarmak gibi özellikler olmayacak, oyuncuların her yaptığı değişiklik taktiksel anlayışı da çeşitlendirecek. Yani oyuncuların maç esnasında taktik değiştirmek için ayarlara girmelerine gerek kalmayacak. Önceden ayarladıkları diziliş taktiklerini maç içinde iki tuş ile değiştirip yönetebilecekler. Ayrıca oyuncular topa sahip olma, hızlı hareket etme gibi komutlara daha iyi tepki verecekler.

Zamanlamalı Bitirişler

Zamanlamalı bitirişler; doğru zamanda şut kullanımı ile ilgilidir. Oyuncuların kontrol ettiği oyuncunun kafasının üstünde bir çizelge vardır. Eğer bu çizelgeyi doğru zamanda durdurabilirlerse daha etkili bir şut çıkarabilecekler. Ayrıca ikinci kez şuta basarak şutun daha etkili olmasını sağlayabilecekler. Eğer oynanan oyunda çizelge göstergesi kapalıysa oyuncular bu durumu yönettikleri oyuncunun kafasının üstündeki üçgenden anlayabilecekler. Üçgen yeşil renge dönmeye başlayacaktır, oyuncular da buna göre şut hesabını ayarlayacaklardır.