FIFA 20’de FUT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

FIFA 20’de FUT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

FIFA 20 Ultimate Team Modu (FUT)

FIFA 20 Ultimate Team Modu (FUT)

FIFA, her zaman yılın en büyük oyunlarından biri olur ve FIFA 20 de muhtemelen farklı olmayacak. Maç, Kariyer Modu ve Pro Clubs arasında, içerikler biraz nadirdir. Ancak her yıl en çok oynanan modu FIFA Ultimate Team veya kısaca FUT‘dur. EA sonunda tüm yeni FUT özelliklerini belirtmeye başladı. Bu yüzden FUT FUT Dostluk Maçları, FUT Sezonlar, yeni özelleştirme seçenekleri ve bildiğimiz yeni FUT Icons’a bir göz atın.

FUT Sezonlar

Beklediğinizin aksine, bunun mevcut Sezon modu ile ilgisi yoktur; bunun yerine, FUT’taki Sezonlar, Fortnite, PUBG ve son yıllarda daha popüler hale gelen gerçek dünya zamanı dönemlerine benzer şekilde çalışacaktır. FIFA’da, bu süre altı ila sekiz hafta arasındadır ve bir Sezon boyunca kazanabileceğiniz ödülleri içerir. Aynı zamanda Sezon hedefleri de olacak: bunlar şu andaki günlük ve haftalık hedeflere benzer ancak daha uzun vadeli ve daha büyük ödüller içeriyor. Maçları ve hedefleri tamamlamak, sezonun ödüllerine sayılacak olan XP’yi netleştirir.

Kulüp Özelleştirme Seçenekleri ve Dönüm Noktaları

FUT 20, daha büyük bir kulüp kişiselleştirme seçeneklerine sahip olacak. EA, kulüplerin diğer kozmetik ürünler arasında kurgusal rozetler, toplar ve tifolar sergilemesine izin vererek büyük bir değişiklik yapacaktır. Örneğin, artık Neymar veya Thomas Mueller’in bir tifosunu görüntülemek zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca, ev stadyumunuzda sadece gerçek dünyadaki Adidas ve Nike olanları değil, 16-bit tarzı bir top da kullanabilirsiniz.

Yeni özelleştirme seçeneklerinin şu anda düzenli paketlerde sunulması planlanmamıştır. Aksine, Milestones (Dönüm Noktaları) adlı yeni bir challenge türü için ödül kazanacaklar. Bunlar XP veya Sezonlara bağlı değildir, ancak uzun vadeli hedeflere ulaşılarak elde edilebilir. EA, yıl boyunca daha fazla özelleştirme seçeneği ekleneceğini söylüyor.

FUT Dostluk Maçları

FUT Dostluk Maçları, FUT içinde kayıtsızca oynamanın yeni bir yolu. EA, Weekend League veya Squad Battles’ın baskısını istemiyorsanız gidilecek bir yer diyor. FUT dostluk maçları oynamak için büyük bir ödül yoktur, ancak yine de coin kazanırsınız ve önemli ölçüde oyuncuların sakatlıkları, sözleşmeleri, formları ve oyun kayıtlarınız etkilenmez.

Yeni FUT Dostluk Maçları modunun büyük bir kısmı House Rules’dır. Geçen yıl eklenen Headers and Volleys, Survival gibi bu modların yanı sıra, FUT 20’de yeni seçenekler sunuluyor. Bunlar:

Max Chem: Takım kimyası burada önemli değil – takım seçiminizden bağımsız olarak her oyuncuya maksimum kimya verilecek.

Swaps: İlk XI oyuncularınızın rastgele üçlüsü haricinde standart bir FIFA maçı, rakibinizin üçü için değiştirilir.

King of the Hill: Sahada herhangi bir yere boyanmış sanal kutunun içindeki topu kontrol altında tutabiliyorsanız bir gol sayacı oluşturacaksınız. Aynı atağa devam etmek için oyuna devam edin; bu sayı puan tablosuna eklenecektir. Örneğin, topu 3’e kadar oluşturacak kadar kutuda tutun. Eğer topu sonradan ağın arkasına alırsanız, puanınıza üç gol ekleyeceksiniz.

Mystery Ball: Top tekrar oyuna girdiğinde, yeni bir maç koşulu belirlenir. Bunlar, bir sonraki başarılı vuruşta 3x hedefinden maksimum hız artışı veya top tutucu için maksimum dripling artışı olabilir.

Son iki House Rules seçeneği FUT dışında Kick Off’a da geliyor, ilk ikisi sadece Ultimate Team’de olacak. FUT Dostluk Maçları AI’a, yerel veya çevrimiçi rakiplere karşı oynanabilir.

FUT Icons

Son olarak, EA bu yıl Ultimate Team’e gelecek olan yeni Icon kartlarının bir seçimini yaptı. Şu ana kadar ortaya çıkan oyuncular, İngiliz golcü Ian Wright, İtalyan orta saha oyuncusu Andrea Pirlo, Brezilyalı forvet Carlos Alberto, Fildişi Sahilleri’nin parlayan oyuncusu Didier Drogba ve Hollandalı yıldız Ronald Koeman.