Final Fantasy XIV Xbox ve Nintendo’ya Gelecek Mi? F2P Olacak Mı?

Final Fantasy XIV Xbox ve Nintendo’ya Gelecek Mi? F2P Olacak Mı?

Bugün Shinjuku’daki Square Enix Japan ofislerinden GameSpot’a konuşan oyun yöneticisi Naoki Yoshida, oyunun sürümlerinin Xbox ve Nintendo sistemleri için mümkün olduğunu söyledi. Aslında, Microsoft ve Nintendo’nun yanısıra Google ile de görüşmelerin sürmekte olduğunu söyledi.

 

Önceki röportajlarında söylediği gibi, Yoshida, Final Fantasy XIV’in oyuncu tabanlarını birleştirmesi ve en iyi deneyimi sunması için çapraz oyunu desteklemesi gerektiğini vurguladı. Bu şu anda PS4 ve PC’de mümkün, ancak oyunu muhtemelen Xbox ve Nintendo platformlarından uzak tutan diğer sistemlerde bu mümkün değil. Bununla birlikte, Sony, Nintendo’nun yanı sıra, Fortnite ve Rocket League gibi oyunlar için rakip platformlarla çapraz oyuna izin vermeye başladığı için, Final Fantasy XIV’in yeni platformlara gelmesi her zamankinden daha muhtemel görünüyor.

Bu aşamada hiçbir şey kesin değil ve Yoshida, Final Fantasy XIV’in birgün nerede piyasaya sürülebileceği konusundaki spekülatif bir sohbete çok fazla yaklaşmadı.

 

Yoshida bir çevirmen aracılığıyla “Platform sahipleriyle görüşmeler devam ediyor. Final Fantasy XIV ile temel felsefe, mümkün olan herhangi bir cihaz, donanım ile çapraz platformlu oyun etiketlerinde olmasını istiyoruz” dedi. “Muadil donanım şirketleriyle yapılan düzenlemeler … bu sürece gerçekten geçebiliriz, o zaman, Xbox ve Nintendo sistemlerine gelen Final Fantasy XIV’in şansı oldukça yüksektir.

“Nintendo, Microsoft ve Google ile konuşuyoruz, elbette; şu anda bir şey söyleyemeyiz, çünkü halen müzakereler içindeyiz, ancak ayrıntılarımız olduğunda bir duyuru yapabiliriz; haberi herkese verebiliriz. Ancak şu anda tüm bu platformlar görüşme aşamasında. “

 

Neredeyse bir saat süren Yoshida ile yapılan röportajda, Square Enix’in Final Fantasy XIV Online’ın mümkün olduğunca çok insana ulaşmasını istediğini defalarca dile getirdi. Zaten 14 milyondan fazla kayıtlı oyuncusuna sahip ve oyunu Xbox ve Nintendo sistemlerinde başlatmak sadece oyunun takipçilerini daha da artıracak. Ayrıca röportajda, Square Enix’in, oyunun daha da fazla oyuncuya ulaşmasına yardımcı olmak için oyunun ücretsiz bir iş modeli lehine oyunun aylık abonelik ücretini düşürmeyi düşünüp düşünmediği de soruldu.

“Olması muhtemel değil. Final Fantasy XIV Online şu anda seviye 35’e kadar ücretsiz ve bu, oyuncuların, oyunu öngörebilmesi için yeterli görünüyor.”

“F2P (Free2(to)Play / Oynaması Ücretsiz) kötü bir model değildir. Oyunlarda genel olarak oyuncular önce dener ve sonra isterlerse devam ederler. Final Fantasy XIV için temel oyun tasarımımızda, oyuncuların biraz zaman geçirmesini istiyoruz ve oyun ilginç oluyor. Mevcut oyun tasarımıyla F2P’ye geçersek, o zaman topluluk veya oyunun kendisi bozulur. Bu yüzden iyi olmayacak, eğer bir F2P modeline geçeceksek, tamamen yeniden şekillendirmemiz gerekir, oyun tasarımını sıfırdan yeniden yaratmak.. Şimdi FP2’ye geçmek iyi bir oyun tasarım kararı değil. İyi bir yön değil. “