Football Manager 2020 Rehberi, Taktikleri ve İpuçları

Football Manager 2020 Rehberi, Taktikleri ve İpuçları

Football Manager 2020 rehberi, oyunun temel özelliklerini tanımanıza ve oyun sırasında size yardımcı olacaktır. FM 20 rehberinin ilk bölümünde takımı ilk büyük maça hazırlamak için yapılması gereken ilk adımlar listelenmiştir. Football Manager 2020 rehberinin bir sonraki bölümü çok çeşitli genel ipuçları içermektedir. Önerilerimiz kesinlikle kariyere yönetici olarak başlamanıza ve tüm önemli özellikleri daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bir diğer bölüm ise, doğru formasyonu seçmek, taktiklere giriş, eğitimler, transferler, temaslar, asistanlarla iş birliği yapmak ve yöneticinin görevleri ile ilgili gerekli diğer tüm bilgileri içerir. Daha sonra, oyuncunun takımını bir lig maçına nasıl hazırlayacağını ve sahada zafere nasıl götüreceğinden bahsedeceğiz. Son olarak da Football Manager 2020‘nin sistem gereksinimlerini listeleyeceğiz.

İyi bir başlangıç için ipuçları ve püf noktaları

  • Football Manager 2020 rehberimizde, acemi oyuncular için ipuçları ve püf noktaları hakkında çok fazla alan ayırdık. Bu ipuçları arasında takım raporu, görev atama, transfer piyasası ve sözleşme imzalama gibi önemli konular hakkında bilgiler de ekledik. Kulüp yönetmekte zorlanıyorsanız, bu sayede bilginizi genişletebilirsiniz.
  • TaktiklerFootball Manager 2020 rehberinde her şeyden önce, takımınız için en iyi oluşumun nasıl olduğunu, oyuncuların nasıl yerleştirileceğini ve onlara nasıl komut verileceğini öğreteceğiz.
  • TransferlerFM 20 oynarken, kulübünüz için yeni oyuncular almak için transfer pazarını ziyaret etmeniz gerekecektir. Bu bölümü okuduktan sonra, nasıl sözleşme yapacağınızı, oyuncuları satacağınızı, kiralayacağınızı veya satın alacağınızı öğreneceksiniz.
  • Scouting – Scouting ekibi sürekli olarak potansiyel oyuncuları arar ve rakipleriniz hakkında ayrıntılı raporlar hazırlar. FM 20 rehberinin bu bölümünde, kulübünüz için hangi keşif kollarını seçeceğinizi, keşif kollarına nasıl görev atayacağınızı ve veritabanını nasıl arayacağınızı öğreneceksiniz.
  • Fonlar – bu bölüm, kulübün fonlarını yönetmenizi kolaylaştıracak gerekli tüm bilgilere sahiptir. Maliyetleri nasıl düşüreceğinizi bilmiyorsanız, bu bölüm tam size göre.
  • Maç hazırlığı FM 20‘de maç oynamak ve oyuncuların ilerlemesini izlemek çok heyecan vericidir. Kazanma şansınızı en üst düzeye çıkarmak için bir maça nasıl hazırlanacağınızı kontrol edin.

İyi bir başlangıç için ipuçları ve püf noktaları

FOOTBALL MANAGER 2020 – TEMEL İPUÇLARI

Football Manager 2020, birçok farklı şekilde oynanabilen çok karmaşık bir oyundur. Hangi hedeflere ulaşmak istediğinize bağlı olarak, belirli bir yöne gitmeli ve bu hedefe devam etmelisiniz. Örneğin, masanın altından bir takıma liderlik ederken, krizin üstesinden gelmek ve sezonu iyi bitirmek için çok çalışmanız gerekecek. Ligden üst düzey bir takıma karar vererek, yönetim kurulunun artan taleplerini yerine getirmeniz gerekecek. Seçiminiz ne olursa olsun, çeşitli sorunlara katlanmak zorunda kalacaksınız. Bunlar yaralanmalar, sözleşmeler, moral, oyuncuların güveni veya bütçede ciddi kesintiler olacak. Bu bölüm, Football Manager 2020‘de kulübün günlük yaşamından kaynaklanan karar verme ve problem çözme konusunda size yardımcı olacak bazı ipuçları sunmaktadır.

Hedef belirleme

Verilen kulübün menajerliği görevini üstlendikten sonra, kurul derhal beklentilerini size gönderir. Bu beklentiler takıma bağlı olarak daha az veya daha zorlayıcı olacaklar. Sizden ligdeki konumunuzu korumak için bir kupa kazanmanız bekleniyor. Kurulun beklentilerinin yanı sıra, takımı daha iyi yönetmenize yardımcı olacak kendi hedeflerinizi de yaratmalısınız. Football Manager 2020‘de hedefler kısa vadeli ve uzun vadeli olarak ayrılabilir.

Hedef belirleme

Kısa vadeli hedefler

Kısa vadeli hedefler, söz konusu sezonda gerçekleştirilebilecek hedeflerdir. Örneğin, İngiltere Premier Ligi’nden daha zayıf bir takım, İngiliz Ligi Kupası’nda en az 2. tura veya FA Kupası’nda en az 3. tura ulaşmalıdır. En iyi takımların yönetim kurulu sizden FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nı kazanmanızı veya Şampiyonlar Ligi’nin yarı finallerine ulaşmanızı bekleyebilir.

Uzun vadeli hedefler

Uzun vadeli hedefler, bir sezonda hemen gerçekleştirilemeyen hedeflerdir. Uygulanması 5 yıla kadar sürer. Daha zayıf bir takımın yöneticisi, örneğin maaş bütçesini aşmamak için bir hedef koyacaktır. Çok iyi bir takıma liderlik etmeye karar veren bir oyuncu kafasında çok daha fazlasına sahip olacak. Bunlar reklam gelirini artırmak, stadyumu genişletmek, verilen ligdeki en saygın kulübün statüsünü korumak olabilir.

Rakibinizi hafife almayın

Football Manager 2020‘de, üzüntüler de olabilir, bu nedenle her düşmana aynı saygı ve bağlılıkla davranmalısınız. FM 20‘nin bir bilgisayar oyunu olduğunu ve burada her şeyin olabileceğini her zaman aklınızda bulundurun.

Kadronun derinliğine dikkat edin

Lig şampiyonluğunu veya kupasını sadece ilk onbirinize dayanarak veya taktiklerinizi iki oyuncuya dayandırıp uygulamak imkansızdır. İlk onbirdeki oyunculardan biri sakat kalırsa ne olacağını düşünün. Daha da kötüsü, 2 veya daha fazla oyuncudan aniden vazgeçilmesi gibi durumlar oluşabilir.

Doğru altyapıya dikkat edin

Football Manager 2020‘de, oyuncuların çeşitli sorunları ve sakatlıklarıyla uğraşmanız gerekeceği göz önüne alındığında, her pozisyon için en az iyi bir yedek bulundurmak lazım olabilir. Değişimler sayesinde, bir sonraki maç için iyi bir takım kuramayacağınız bir durum asla olmayacak.

Doğru taktikler başarının anahtarıdır

Çok iyi bir kulüpte yönetici pozisyonuna geçtiyseniz, taktikleri deneyebilir ve bu taktiklerdeki gereksinimlerinizi karşılayabilecek oyuncular satın alabilirsiniz. Ancak, küçük bir kulüp yönetiyorsanız ve yeterli bütçeye sahip değilseniz, takımınıza bazı sağlam oyuncular bulmanız ve oyunun ağırlığını onların omuzlarına koymanız gerekir. Bu arada, takımı mümkün olan en kısa sürede güçlendirmek ve takımın mevcut iyi oyuncularının omuzlarındaki yükü almak için kulübe yeni oyuncular (kiralık oyuncular) getirmeyi deneyin.

Doğru taktikler başarının anahtarıdır

Maç öncesi hazırlıklar

Her takımın doğru taktiklerle karşılanması gereken bireysel oyun tarzı olduğu için her maç hazırlık gerektirir. Açıkça daha zayıf bir takımla veya ligin lideriyle oynuyorsanız, Scout raporlarını analiz etmek için her zaman biraz zaman ayırmaya değer.

Maç öncesi hazırlıklar

Oyuncular için talimatlar

Scout raporunu okuduktan sonra, rakibin takımı hakkında gerekli tüm verileri alacaksınız. Bu bilgi ile seçilen oyunculara özel talimatlar verebilirsiniz. Örneğin, orta saha oyuncuları alanın ortasının daha iyi tutulmasına dikkat edeceklerdir.

Motivasyon konuşması

Başarılı bir mativasyon konuşması, sahaya giren oyuncular üzerinde harikalar yaratabilir. İyi motive olmuş oyuncular oyuna daha fazla dahil olurlar ve bu da tüm takım tarafından daha iyi sonuçlara yol açar.

Görev dağıtımı

Football Manager 2020‘de tüm kararları kendiniz vermek zorunda değilsiniz. Kulübün personeli arasında, her alandan bazı sorumlulukları memnuniyetle karşılayacak bir grup uzman bulacaksınız. Bu sayede, takım yönetiminin en önemli yönlerine odaklanabilir ve diğer görevleri uygun çalışanlara atayabilirsiniz.

Görev dağıtımı

Hangi görev kime atanmalıdır?

Hangi görevlerin asistanlar tarafından yapılması ve hangilerinin sizin tarafınızdan yapılması gerektiğine karar vermek bireysel olarak yapılmalıdır. Örneğin, antrenman planlamak sizin için zorsa ve oyuncularınız onları bekleyen toplantılara hazır değilse, bu sorumluluğu üstlenmek için güvenilir bir koç tutmayı düşünün.

Müzakereler ve sözleşme imzalama

Football Manager 2020‘de, her futbolcu sözleşmenin en iyi şartlarını elde etmeye çalışır. Çoğu durumda mantıksız ve kabul edilemez anlar olabilir, çünkü bütçeniz bunu destekleyemez. Peki, FM 20′de sözleşmenin uygun şartlarını nasıl müzakere edebiliriz?

İlk teklif

Mevcut bir sözleşmeyi uzatmak istiyorsanız, asla size sunulacak ilk teklifi kabul etmeyin. Kulübün bütçesinin her zaman sınıra kadar uzatıldığını ve ek para kaybetmeyi göze alamayacağınızı unutmayın. İlk teklifler her zaman aşırıdır, ancak sabırla pazarlık yaparsanız, fiyatı konuşabilirsiniz ve bu şekilde elde edilen fonlar başka amaçlarla harcanabilir.

Deneme müsabakası ile yeni oyuncuları test etmek

Transfer pazarındaki müzakereler sırasında kulübünüzü güçlendirmesi gereken birkaç yeni oyuncu edinmeyi başardınız. Şimdi onları test etme zamanı. Deneme müsabakası, yeni oyuncuları bir sonraki maç için ana kadroya yerleştirmeden önce test etmenin en iyi yoludur.

Transfer pazarı

Transfer pazarı çok fazla kazanabileceğiniz ancak çok kaybedebileceğiniz bir yer. Her işlem düşünülmeli ve uygun şekilde yürütülmelidir. Transfer penceresi sırasında, sadece kullanışlı oyuncuları satın almayı ve oyun tarzınıza uymayanları satmayı deneyin.

Transfer pazarı

Transfer hedeflerinizi dikkatlice seçin

Kulüp parasını harcamaya veya oyuncularınızı satmaya başlamadan önce, neye ulaşmak istediğinizi düşünün. Oyuncularınızın toplam satışına girmeye veya rastgele yeni oyuncular satın almaya çalışmayın. Düzgün planlama olmadan, transfer penceresinin sonunda, takımınızın çoğu tek bir maç bile oynamayan birkaç orta saha oyuncusu ortaya çıkabilir. Oyun oynamayan oyunculara para ödeneceğini unutmayın.

Transfer pazarında fırsatlar arayın

Bütçeniz gerçekten sınırlıysa, transfer pazarında fırsatlar arayın. Ücretsiz transferdeki oyunculara ve sözleşmeleri sona erenlere özellikle dikkat edin. Bu tür oyuncuların kendi adına müzakere etmeye çalışacak bir menajeri bile olmadığını unutmayın. Bu nedenle nispeten az para ile iyi bir oyuncu alabilirsiniz.

Kariyerlerinin sonundaki oyuncular

Kariyerlerinin sonunda olan oyuncular hala gerçekten iyi özelliklere ve becerilere sahip olabilirler ve onları az paraya satın alabilirsiniz. Yönetim size kısıtlama getirmiyorsa, ör. sadece genç oyuncuları istemiyorsa, bir veya iki eski ama deneyimli oyuncu getirmeniz önerilir.

Oyuncularınızın kariyerlerini takip edin

Her iyi menajer oyuncularının ilerlemesini takip etmelidir. Bu, Football Manager 2020’de de geçerlidir. Oyuncularınızın deneme müsabakalarında ve lig maçlarında nasıl davrandığına dikkat edin. Bir takımın sahanın belirli bir alanında problemleri varsa, maçın gidişatını değiştirmek için taktiklerinizden bir şeyi değiştirmeniz gerekebilir.

Oyuncu değişikliği yapın

Bazı oyuncular beklentilerinizi karşılayamazlarsa ve oyuncuları olumlu etkileyebilecek yedek oyunculara sahipseniz, en iyi oyuncuları bile sahadan çıkarmaktan korkmayın.

Oyuncu değişikliği yapın

Yönetim hedefleri ve gerçeklik

Yönetimden alınan hedefleri kabul etmeden önce, bunları tamamlayıp tamamlayamayacağınızı düşünün. Bunların çalışmanızı değerlendireceğini ve başarısızlık durumunda sezon ortasında bile işten çıkarmaya yol açabileceğini unutmayın. Yönetim hedeflerinin çok fazla olduğunu düşünüyorsanız, onlarla her zaman müzakere edebilirsiniz.

FOOTBALL MANAGER 2020’DE BİR MAÇA NASIL HAZIRLANILIR?

Bir Lig maçına başlamadan önce, takımınızın doğru şekilde hazırlandığından emin olmalısınız. Takımı gelecek maçlara etkili bir şekilde hazırlamak için Football Manager 2020‘de mevcut olan tüm olası bilgi kaynaklarını kullanın. Bu bölümde takımı bir sonraki maça hazırlamanızı sağlayacak birçok ipucu bulacaksınız.

Scout raporu

Scout raporu maçtan önce e-postanıza gelir ve karşılaşacağınız takım hakkında birçok yararlı bilgi içerir. Scout tarafından hazırlanan bilgileri analiz etmek, rakibin formasyonunu ve seçtikleri taktikleri tanımanıza yardım edecektir. Ayrıca bu sayede rakip takımın onbirini de görürsünüz ve oyuncularınıza belirli roller atayabilirsiniz.

Scout raporu

Deneme müsabakası

Gelen maçla ilgili raporu okuduktan sonra, dostluk maçı ayarlamasına geçebilirsiniz. Dostluk maçı için bir takım seçerken amacınız, verilen bölgeden takımın oyun tarzını tanımak ve takımınızın taktiklerine nihai ayarlamalar yapmaktır.

Müsabaka takımı nasıl seçilir?

Daima bir sonraki rakibinizin geldiği bölgeden bir takım seçmeye çalışın. Örneğin, Şampiyonlar Ligi’ndeki bir sonraki rakibiniz Premier Lig’de oynayan bir takımsa, o Ligden başka bir takımla müsabaka maçı yapın. Böylece maçtan sonra, İngiltere’de ne tür bir futbol oynandığı hakkında önemli bilgilere sahip olacaksınız.

Takımın ilanı

Scout raporunu analiz ettiniz ve deneme müsabakası yaptınız. Olası senaryoları kafanızda çizdiyseniz, yaklaşan toplantı için onbirinizi oluşturabilirsiniz. Burada, taktikler, oyuncu seçimi ve yedek kulübesindeki olası değişiklikleri tanıtmak için son şansınız olduğunu belirtmemiz gerekir. İlk onbir için oyuncular nasıl seçilir? Daha fazla bilgi edinmek için bu bölümü okuyun.

Takımın ilanı

Oyuncuların fiziksel durumları ve tutumları

Her zaman ilk onbirinin bir parçası olarak sahaya giren oyuncuların fiziksel durumuna dikkat edin. Zihinsel yapı da önemlidir. Bu şekilde ayarlanmış oyuncular komutlarınızı dinleyebilir.

Oyuncuların fiziksel durumları ve tutumları

Pozisyonlar

Oyuncuları sahaya yerleştirirken, rollerini yerine getirip getiremeyeceklerine dikkat edin. Küçük kulüplerde çoğu oyuncunun sadece tek bir pozisyonda oynayabileceğini unutmayın. Daha iyi kulüpler, birden fazla pozisyonda oynayacak kadar esnek oyunculara sahiptir. İlginçtir ki, sadece “yeşil noktalara” sahip olmanız gerekmez, bu yüzden oyuncuları taktik varsayımları gerçekleştirebilecekleri şekilde yerleştirin.

Oyuncular için talimatlar

Rakibin en tehlikeli oyuncularına özellikle dikkat edin ve gerekirse oyuncularınızı adam adama savunmaya yöneltin. Çok fazla adam adama savunma emri uygulamanın maç taktiklerinizi etkileyeceğini hatırlamakta fayda var.

Hızlı seçim – yeni başlayanlar için faydalı bir seçenek

Hızlı seçim acemi oyuncular için en iyi seçenektir. Oyuncuları doğru konuma nasıl ayarlayacağınızdan emin değilseniz, asistanınız bunu sizin için yapabilir. Hızlı seçim seçeneği ekranın üst tarafında, sağda bulunur.

Hızlı seçim - yeni başlayanlar için faydalı bir seçenek

FOOTBALL MANAGER 2020’DE MAÇ

Takımınız sahaya geldiğinde oyuncularınıza komutlar verebilir, değişiklikler yapabilir, taktik yapabilir ve ilerlemelerini analiz edebilirsiniz. Ayrıca, asistanlarınızdan alabileceğiniz yorumları ve tavsiyeleri dinlemeye de değer. Football Manager 2020, gelişmiş maç simülasyon motoru sunuyor, ancak grafik konusunda fazla beklentiniz olmasın.

Serinin önceki sürümlerinde olduğu gibi, Football Manager 2020‘deki maç arayüzü nettir ve sahadaki mevcut duruma etkili bir şekilde cevap vermenizi sağlar.

  • 1) Üst panel – burada maç saatini ve maç skorunu görüntüleyebilirsiniz. Zaman çizelgesi hedefleri veya oyuncuların ceza kartı aldığını gösterir.
  • 2) Bu düğme hızlı oyuncu değişimine izin verir.
  • 3) Formasyonu değiştirmenize izin veren bir düğme.
  • 4) Bu düğme oyun stilini değiştirmek için kullanılabilir.
  • 5) Bu düğme, takımınıza komut vermek için kullanılır.
  • 6) Rakip takım hakkında formasyon veya moral gibi bilgiler almak için bu seçeneği seçin.
  • 7) Oyuncularla sohbet etmek için bu düğmeye basın.
  • 8) Ayarlar – bu bölümde tekrarları izlerken çeşitli ayarlar yapabilirsiniz.
  • 9) Duraklat düğmesi – bu düğme ile belirli eylemleri izlemek için maçı durdurabilirsiniz.
  • 10) Kenar çubuğu – burada her türlü toplantı analizi, istatistik vb. için sorumlu düğmeler bulacaksınız.

Motivasyon konuşması

Oyuncular sahaya çıkmadan önce onlara motivasyon konuşması yapabilirsiniz. Konuşma, gelen maçın sonucunu etkileyebilir. Motivasyon konuşması hakkında birkaç önemli konuya dikkat etmek gerekir.

Motivasyon konuşması

Maç öncesi motivasyon konuşması

Başarılı bir şekilde motive olmuş sporcular toplantı sırasında çok daha iyi sonuçlar alırlar. Her toplantıdan önce, oyuncularınızın yaklaşan toplantıya karşı tutumunu olumlu yönde etkileyecek en az birkaç kelime söylemeye çalışın. Oyuncuları motive etmekte sorun yaşıyorsanız, görevi her zaman asistanınıza aktarabilirsiniz, ancak iyi gelişmiş bir motivasyon özelliği olan bir asistana sahip olduğunuzdan emin olun.

Mola sırasında motivasyon konuşması

Takımınız sahada en iyi şekilde oynamazsa ve taktik hedeflerinizi tamamlamazsa, birkaç eleştiri kelimesi söylemekten korkmayın. Defanslar çok etkili oynamıyor ve orta saha oyuncuları başarılı bir şekilde geri dönemiyorlar mı? Toplantının ikinci yarısının daha iyi sonuç vermesi için takımın oyun tarzında nelerin iyileştirilmesi gerektiğine karar vermelisiniz.

Maç sırasında oyuncu değişikliği yapma

Football Manager 2020’de oynanan her maçta takımınızda belirli sayıda değişiklik yapabilirsiniz. Lig ve Kupa maçlarında genellikle 3 oyuncu değişikliği yapılır. Bir maç sırasında bir oyuncuyu değiştirmek için, maç arayüzünde bulunan uygun sekmeye gitmeniz yeterlidir. Bir oyuncu seçin ve onu yedek kulübesinden sahadaki oyuncunun üstüne sürükleyin.

Maç sırasında oyuncu değişikliği yapma

Oyuncu değişikli sırasında hızlı bir motivasyon konuşması

Sahaya yeni bir oyuncu göndermeden önce, onunla bir motivasyon konuşması yapma fırsatına sahip olursunuz. Oyuncunuzun oyuna uygun şekilde motive olduğundan emin olmak için bu seçeneği kullanın.

Maç sırasında taktik değişiklikleri

Toplantı plana göre yapılmazsa ve oyun alanındaki durum takımınızın kazanamayacağını gösterirse, taktiklerde değişiklik yapmayı düşünebilirsiniz. Örneğin, oyuncularınız çok sayıda orta açarlarsa ve ceza alanındaki futbolcuların hiçbiri topa ulaşamazsa (rakip savunmacılar her ortaya karşılık verebilir), oyuncuların yerden atak yapmaları önerilir.

Maç sırasında taktik değişiklikleri

Formasyon değişimi

Gerekirse, formasyonda değişiklikler yapabilirsiniz. Bununla birlikte, makul konumlarından hareket eden oyuncuların taktik varsayımları uygulamakta sorun yaşayabileceği gerçeğini göz önünde bulundurmalısınız, bu da maç sırasında daha zayıf performansa yol açar.

Asistanların önerileri

Asistanlarınız tüm toplantıyı dikkatlice inceler ve ayrıntılı notlar alırlar. Bu sayede, bireysel oyuncular tarafından yapılan hataları ve hatta tüm takımın oyunu ile ilgili sorunları tespit edebilirler. Bu nedenle, maç sırasında iletilen mesajlara dikkat etmeniz önerilir.

Asistanların önerileri

Oyuncu değişikliği önerileri

Asistanınız sahada yanlış bir şey varsa bir değişiklik önerir (oyuncuyu değişikliği veya taktiklerle ilgili sorunlar). Örneğin, bir asistan oyunculardan birinin en iyi şekilde oynamadığını ve oyunda görünmez olduğunu fark ederse, oyuncu değişikliği önerebilir.

KARİYERE BAŞLAMA – FOOTBALL MANAGER 2020’DE İLK ADIMLAR

Football Manager 2020, görsel grafiklere fazla dikkat etmeyen bir oyundur. Oyun sırasında oyuncu, özellikle acemi yöneticiler için, anlaşılması zor olabilen ezici miktarlarda tablo, grafik ve işaretlere tabi tutulacaktır. Bu nedenle, acemi oyuncuların FM 20 ile maceralarına başlamasına ve bir sezona başarılı bir şekilde başlamasına yardımcı olacak birkaç başlangıç ipucu hazırladık. Rehberin içinde, oyuncunun kulübü geliştirmesine ve en prestijli kupalar için mücadele etmesine yardımcı olacak birçok bilgi ve ipucu bulunmaktadır. Şimdi bunları adım adım inceleyelim:

1. ADIM – YÖNETİCİ PROFİLİ:

Football Manager 2020‘de kariyerinize başlamadan önce, bir yönetici profili oluşturmanız gerekir. Oyuncu, menajerin boyunu, fiziksel şeklini ve kafanın biçimini belirlemesine izin veren bir dizi mevcut seçenek arasından seçim yapabilir.

1. ADIM – YÖNETİCİ PROFİLİ:

Uyarı! Profilinize girdiğiniz verilere daha fazla dikkat edin.

Football Manager 2020‘de profilinize eklediğiniz verilerin size karşı kullanılabileceği bir durumla karşılaşabilirsiniz. Örneğin en sevdiğiniz takım FC Barcelona, ancak Real Madrid’de yönetim pozisyonu aldınız. Basın toplantısı sırasında gazeteciler verilen seçimin nedeni ile ilgilenebilirler.

Yönetici stili (özellikler)

Yeni bir yönetici profili oluştururken, iki alanda özellik puanı atayabilirsiniz. Bunlar koçluk veya zihinsel özelliklerdir. Koçluk, taktik anlayışınız, atak veya defans antrenmanları gibi koçluk yeteneğinizle ilgilidir. Zihinsel özellikler ise motivasyon teknikleri bilgisi, takımı yönetme yeteneği vb. gibi zihinsel nitelikleri içerir. Uyum sağlama yeteneğinin sadece halihazırda kontrol edilen takımı değiştirmeyi planladığınızda faydalı olduğu belirtilmelidir. Puanları bir sütundan serbestçe çıkarabilir ve farklı bir sütuna ekleyebilirsiniz, ancak bunu yalnızca aynı alanda yapabilirsiniz. Bir alandan düşülen puanlar diğer alanlara eklenemez.

Yönetici stili (özellikler)

2. ADIM – LİG SEÇİMİ

Teknik direktör profili hazırsa, lig seçme zamanı gelmiştir. Lig seçerken, tercihlerinize göre seçim yapmak en iyisidir, yani beğendiğiniz bir lig seçmenizi öneririz. Gerçek bir meydan okumaya girmek istiyorsanız, Avrupa liglerinden birini seçebilirsiniz, çünkü bu ligler çok çeşitli oyun stillerine sahip birçok takım sunar.

2. ADIM – LİG SEÇİMİ

Football Manager 2020’de hangi lig seçilmeli?

Bir lig seçerken, en iyi liglerin bir üst ve iyi eğitimli bir takıma liderlik etmenize yardımcı olacağını unutmayın. Böylece birçok taktiği, hatta en karmaşık taktikleri uygulayabilirsiniz. Daha iyi bir kulübün daha büyük bir bütçesi de vardır, bu da en iyi oyuncuları satın almanızı sağlar. Ne yazık ki, böyle bir takıma sahip olmak, takımınız masanın ortasındayken tatmin olmayacak daha zorlu yönetimi ve taraftarları olduğu anlamına gelir. Daha az zorlu liglerden bir takım seçmek de büyük bir zorluktur, çünkü daha az zorlu liglerde oynayan oyuncular düzgün bir şekilde eğitilmemişlerse komutlarınızı doğru bir şekilde yerine getiremezler.

3. ADIM – TAKIM SEÇİMİ

Lig seçtikten sonra takım seçim penceresine yönlendirileceksiniz. Mevcut tüm takımlar arasında en iyi bildiğiniz veya hedeflerinizi gerçekleştirebilecek olanı seçmeye değer.

3. ADIM – TAKIM SEÇİMİ

Football Manager 2020’de hangi takımı seçmek gerekir?

Verilen ligdeki en iyi takımlardan birini seçmeye karar verirseniz, FM 20 macerasının başlangıcında bile birçok taktik uygulamanıza izin verecek güçlü bir kadroya sahip olabilirsiniz. Böyle bir takıma liderlik etmek sorun yaratmayacak ve bir maç kazanmak daha az tatmin edici olacaktır. Ancak orta seviyeli veya düşük seviyeli bir takım seçmek size daha fazla seçenek kazandırır. Oyun başladıktan sonra, seçtiğiniz taktikleri gerçekleştirebilecek birkaç sağlam oyuncuya sahip olacaksınız ve zaman ilerledikçe, başarılı bir takım oluşturmanıza yardımcı olacak yeni oyuncular satın alacaksınız. Böyle bir takıma liderlik etmek daha fazla iş gerektirir, ancak çok daha fazla memnuniyet verir.

Football Manager 2020'de hangi takımı seçmek gerekir?

4. ADIM – PERSONEL İLE TANIŞIN

Personeliniz çok yetenekli insanlardan oluşur. Bir yönetici pozisyonunu aldıktan hemen sonra, e-posta adresinize yeni kulübünüzle ilgili ayrıntılı bir rapor gönderilir. Takımın güçlü ve zayıf yanlarını kontrol etmek, gruba nasıl liderlik edeceğinizi ve hangi taktikleri seçeceğinizi planlamanıza izin vermek için bu e-postayı okumak gerekir. Örneğin, takımınız iyi top oynuyorsa, çok fazla yer pası içeren bir yaklaşım seçmeye değer. Öte yandan, takımınızın zayıf noktası kanatlarsa, orta saha oyuncularının yardımıyla ortada oynama yaklaşımına değiştirilmesi önerilir.

4. ADIM – PERSONEL İLE TANIŞIN

Takımınızın verilen ligdeki diğer takımlara karşı ücretini kontrol edin

Bu rapordan, takımınızın diğer kulüplere karşı ücretini görebilirsiniz. Grafiklerden okuyabileceğiniz bilgiler, oyunun en önemli yönlerine odaklanmanıza yardımcı olacak ve hangi yönlerin iyileştirilmesi gerektiğini gösterecektir. Örneğin, rakip engelleri söz konusu olduğunda takımınız zayıfsa, savunma hattını geri çekmeyi düşünün. Bu basit yöntemle, savunma hattınızı uzun, yüksek geçişlerle atlamaya çalışacak rakip için oyunu zorlaştırabilirsiniz.

Takımınızın verilen ligdeki diğer takımlara karşı ücretini kontrol edin

5. ADIM – OYUNCULARLA TANIŞIN

Genel rapor size birçok önemli veri sağlamalıdır. Bu verileri benzersiz taktikler oluşturmak için kullanabilirsiniz. Şimdi tarafınızdan verilen taktik hedefleri tamamlamak zorunda olacak oyuncular ile tanışma zamanı. Oyuncuların yeteneklerini belirleyen özelliklerine dikkat edin. Dahası, her oyuncunun sahada ve favori hareketlerle oynayabileceği birkaç rolü vardır.

5. ADIM – OYUNCULARLA TANIŞIN

Oyuncuların becerilerini test edin

Football Manager’da oyuncunun nitelikleri yeteneklerini yansıtır. Takımınız için doğru oyuncuya sahip olup olmadığınızı belirlemek için ayrıntılı görünüme geçin. Örneğin, merkezi defans oyuncusu arıyorsanız, bazı özelliklere dikkat etmeniz gerekir. Bunlar yükseklik, atlama, hız, topu alma ve topla hareket etmedir. Defans oyuncusunun topu ele geçirip basit bir pastan hareketle oynayamayacağı bir durum olamaz.

Oyuncuların becerilerini test edin

Oyuncuların rollerine göz atın

FM 20‘de, birçok oyuncunun sadece bir ana rolü vardır ve farklı bir oyuncuyla oynarken tatmin edici sonuçlar elde edemezler. Football Manager 2020‘de hem agresif orta saha oyuncusu hem de kanat oyuncusu olarak oynayabilecek çok yönlü oyuncu bulacağınızdan bahsedebiliriz.

Oyuncuların rollerine göz atın

Oyuncularınızın favori hareketlerine göz atın

Takımınızdaki her oyuncunun belirli favori hareketleri vardır. Daha az gelişmiş oyuncular sadece bir veya iki harekete sahip olabilirken, en iyi oyuncular bunlardan birçoğuna sahip olabilir. Örneğin, bir oyuncu solbek agresif eylemler sergilemeyi sever, hatta ilerler ve topu kanatlara yerleştirirse, bu onu daha zayıf rakiplere karşı mükemmel bir oyuncu konumuna getirecektir. Böyle bir maç sırasında, oyuncunuza daha fazla özgürlük verebilirsiniz, ancak maç zorsa, oyuncuların görevlerini bırakmasını engelleyecek belirli bir sınırlama getirmeyi düşünün.

Oyuncuların hangi ayağını iyi kullandığını kontrol edin

En iyi kulüplerden profesyonel futbolcuların büyük çoğunluğu her iki ayağı ile de iyi oynayabilir, bu da şüphesiz onların büyük avantajıdır. Ne yazık ki, bu tür oyuncular paraya mal oluyor ve takımların çoğu, özellikle oyunun başında, bu tür oyuncuları karşılayamıyor. Daha zayıf takımlar arasında sadece bir ayağı ile oynayabilecek oyuncular bulacaksınız. Verilen pozisyon için oyuncu seçerken bu istatistiklere daha fazlaca dikkat edin. Örneğin, her iki kanattan sahanın ortasına gitmeyi seven her iki ayağı ile oynayabilecek agresif bir orta saha oyuncusu, hemen hemen her konumdan şut çekebilecek durum yaratabilen son derece değerli bir oyuncu olacaktır.

Oyuncuların hangi ayağını iyi kullandığını kontrol edin

6. ADIM – KADRONUN DERİNLİĞİ

Kadronun derinliği kulübünüzü daha iyi tanımanızı sağlayacak. Bu sekme, belirli bir konumda kaç oyuncunun oynayabileceğini kontrol etmenizi sağlar. Bunlar, bir takım oluştururken, taktikler kurarken ve yede kulübesi için oyuncu seçerken kullanılabilecek çok önemli bilgilerdir. Sahadaki bir pozisyonun uygun bir şekilde görevlendirilmemesi durumunda, transfer pazarında doğru noktada doğru şekilde oynayacak bir oyuncu bulunması tavsiye edilir.

6. ADIM – KADRONUN DERİNLİĞİ

Futbolcuları dikkat ederek satın alın

Transfer pazarında oyuncu satın alırken, hepsini kullanamayacağınız için sahanın bir bölümü için çok fazla oyuncu satın almadığınızdan emin olun. Yönetici olarak maceranızın en başında takımınızın en zayıf yönünü güçlendirecek oyuncuları seçmeye odaklanın. Aktif olarak oynamayan fakat takımda olan oyuncuların size maliyetini unutmayın.

7. ADIM – TAKTİKLER

Takımınızın güçlü ve zayıf yönlerinin ne olduğunu zaten biliyorsunuz. İlgili tüm raporları okudunuz, oyuncuların özelliklerini ve tercih edilen rollerini kontrol ettiniz ve kadronun derinliğine dikkat ettiniz. Artık Football Manager 2020‘de taktikleri ayarlamak için gerekli tüm verilere sahipsiniz. Taktikler, FM 20‘deki kilit unsurlardır. Bunları doğru seçmek maçın sonucunu belirleyecektir.

7. ADIM – TAKTİKLER

Football Manager 2020’de kaç tane taktik vardır?

Football Manager 2020, oyuncuya istediği zaman değiştirebileceği birkaç taktik ayarlamasına izin verir. En iyi seçenek 3 güvenilir taktik hazırlamaktır:

  • Maçların büyük çoğunluğu için ilk, temel taktik
  • İkinci taktik favori olduğun maçlar ve atağa odaklanabileceğiniz maçlar için
  • Takımınızın savunmasına büyük önem vermeniz gereken en iyi takımlarla oynanan maçlar için de üçüncü taktik

Football Manager 2020'de kaç tane taktik vardır?

8. ADIM – SEZON İÇİN HAZIRLIK VE TEMEL ANTRENMAN

Football Manager 2020‘de bir lig sezonuna hazırlanmak, takımın moladan dönen oyuncularına antrenman yaptırılması ve takımı disipline etmek son derece önemlidir. Molalardan dönen oyuncuların tembel olabileceğini hatırlamakta fayda var. Onları yoğun antrenmanlardan geçirmelisiniz. Hem fiziksel hem de zihinsel eğitim, sezon başında tatmin edici sonuçlar almanızı sağlayacak ve yaralanma riskini önemli ölçüde azaltacaktır.

8. ADIM - SEZON İÇİN HAZIRLIK VE TEMEL ANTRENMAN

Moral

Moral, lig oyunlarında uzun bir aradan sonra düşen bir faktördür. İzinden yeni dönen oyuncular çalışmak için çok az motivasyona sahiptir. Dahası, takımınız yeni bir yöneticinin liderliğinde olacak ve herkes sizinle mutlu olmayacaktır. Göreviniz takımdaki ruh halini iyileştirmek ve oyuncuları düzgün bir şekilde motive etmek, bu yüzden her maçtan önce morallerini artıracak müzakereler yapmak gerekiyor. Oyuncularınızla mümkün olduğunca sık konuşun. Bu, kesinlikle takım için daha iyi sonuçlar verecektir.

Moral

Kondisyon Arttırmak

Lig maçlarındaki her uzun ara, oyuncularınızın kondisyonunu olumsuz etkiler. Bu yüzden oyuncular baştan beri çok çalışmalı, izinlerinin bittiğini anlamalı ve ciddiyete bürünmelidir. Amacınız lig tablosunda üst sıralarda yer almak veya kupalardan birine hak kazanmak. İlk iki hafta yoğun kondisyon çalışmalarına ayrılmalıdır. Mümkünse, geri kalanını minimumla sınırlayın, ancak bir maçtan sonra bir gün izin verin. 3 hafta sonra, eğitimin yoğunluğunu kademeli olarak azaltmaya başlayabilir ve bu durumu 2 veya 3 hafta daha koruyabilirsiniz. Bir maçtan önceki son haftalar biraz daha hafif olmalı. Bu tür bir eğitim programı öneriyoruz. Şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Lig oyunlarından uzun bir aradan sonra, oyuncular hızlı bir şekilde iyi kondisyona dönmek için çok çalışmak zorundalar. Bu dönemde, müsabaka maçları oynamayın, böylece antrenmanı arttırmak için zamanınız olacak.
  • Bir sonraki aşamada deneme müsabakaları oynamaya başlayacaksınız, böylece oyuncular spor salonunda daha az yoğunlukta çalışacaklar.
  • Hazırlık döneminin son aşaması lig maçları başlayacağı için oyuncular kendilerine aşırı yüklenmemelidir.

9. ADIM – İLK DENEME MÜSABAKALARI

İlk müsabaka maçları hazırlık döneminin 2-3 haftasında planlanmalıdır. Bu süre zarfında, oyuncular kondisyonlu olmalıdır. Takımınızdaki moral yeterince yüksekse , takım yeteneklerinin ilk gerçek testine başlayabilirsiniz. Ayrıca, müsabaka maçları seçilen taktikleri test etmek ve hazırlanan oyun planında nihai değişiklikleri tanıtmak için harika bir fırsattır.

9. ADIM – İLK DENEME MÜSABAKALARI

Football Manager 2020’de dostluk maçları nasıl planlanmalıdır?

İlk dostluk maçı kulüp içindeki oyuncular arasında organize edilmelidir. Bu, seçtiğiniz taktikleri test etmenin ilk ve en iyi yoludur. Oyuncularınızı gittikçe artan zorlu durumlara getirmek için gittikçe daha zor takımlara karşı daha fazla müsabaka maçı oynanmalıdır. Gruplamadan önceki son iki dostluk maçı, yedek oyuncuları test etmek için daha zayıf takımlara karşı oynanmalıdır. Bu maçlar sayesinde, hangi oyuncuların ilk onbirde yer alabileceklerini keşfedeceksiniz.

Taktiklerinizi geliştirin

Müsabaka maçları, seçilen taktikleri test etmenizi sağlayacaktır. Müsabaka maçları, takımın çeşitli taktik seçeneklerini ve konfigürasyonlarını test etme fırsatı sunar. Bunu fark ederseniz, ör. sahanın bazı alanlarında işler planlandığı gibi gitmiyor veya oyunculardan biri beklentilerinizi karşılamıyorsa, bu bir lig maçından önce değişiklikleri uygulamak için en iyi ve son şansınızdır.

10. ADIM – İLK LİG MAÇI

Ekibinizin güçlü ve zayıf yanlarını öğrenmeyi başardınız. Oyuncularınızı incelediniz, özelliklerini ve tercih ettiğiniz hareketleri öğrendiniz ve onların güvenini kazandınız. Takımınızı güçlendirdiğiniz için transfer pazarında birkaç oyuncu almayı başarmış olabilirsiniz. Doğru taktikleri kurdunuz, takımı zor bir hazırlık dönemi boyunca yönettiniz ve birkaç müsabaka maçı oynadınız. Yönetim becerilerinizi gerçek anlamda test etme zamanı, yani puan kazanmak için ilk maç başlıyor.

Scout ekibinin raporunu kontrol ve analiz edin

Her maçtan önce gelen kutunuzda rakipleriniz hakkında scout ekibiniz tarafından hazırlanan ayrıntılı bir rapor bulacaksınız. Bu raporda çok değerli bilgiler bulacaksınız. Örneğin rakip takımın formasyonu ve ilk onbiri hakkında. Mevcut tüm bilgileri öğrendikten sonra, bir sonraki toplantıdan önce taktiklerinizde bazı ayarlamalar yapabileceksiniz.

Lig maçı öncesi son hazırlıklar

Scout ekibinin raporunu okuduktan ve rakip taktiklerini analiz ettikten sonra, bir deneme müsabaka maçı başlatabilirsiniz. Oyun stillerini öğrenmek için bölgedeki diğer takımlardan bir rakip seçtiğinizden emin olun.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Football Manager 2020, içinde gerçekçi grafikler barındıran bir oyun değil. Bir futbol menajeri oynamak, büyük miktarda tablo, grafik veya istatistik görüntülemekten ibaret olduğu için, sistem gereksinimleri yüksek değildir. Maç simülasyonu, önceki sürümlerle karşılaştırıldığında biraz geliştirilmiş basit bir 3D motor tarafından gerçekleştirilir.

Football Manager 2020’nin minimum sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi – Windows 7 (SP1) /8/8.1/10 64 bit
  • İşlemci – Intel Pentium 4 2.2 GHz / AMD Athlon 64 2.2 GHz
  • Bellek – 2 GB RAM
  • GPU – 256 MB GeForce 9600M / Radeon HD 3650 veya daha iyisi
  • Disk alanı – 7 GB