Fortnite iOS İlk Gözlemler

Fortnite iOS İlk Gözlemler

Fortnite iOS

Fortnite iOS

Epic, geçtiğimiz günlerde Fortnite’in inanılmaz derecede popüler Battle Royale modunu mobil cihazlara taşıdığını ve çapraz oyunla tamamlandığını belirten şaşırtıcı bir açıklama yaptı. iOS‘ta bir beta testi kayıtlarıyla Epic, mobil cihazlarda oynanan oyunda ilk bakış açısını sizlere sağlıyor.

Epic hangi donanım üzerinde çalıştığını tam olarak belirtmemesine rağmen; iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Air 2, iPad 2017, iPad Pro veya iOS 11 ile daha yeni bir Apple cihazı ile oynamak gerekiyor. Ne olursa olsun, hem seçtiğiniz cihazda nasıl görüneceğine hem de nasıl oynayacağına dair bir fikir edinebilirsiniz.

Epic, mobil cihazlarda Fortnite’in tam deneyim yaşatacağının sözünü verdi. Grafik kalitesi, beklediğiniz gibi, bazı Battle Royale oyuncularının alıştığından daha düşüktür. Örneğin bir oyuncunun Dusty Depot alanına paraşütle indiğinde olduğu bazı bölümlerde farkedilir derecede düşük bir çözünürlükte çalışır. Bununla birlikte Fortnite’ın karikatür tarzı, bu düşüşte kendini kurtarıyor gibi.

Daha da önemlisi, kontrol ve kullanıcı arayüzünde kısa bir bakış elde edebiliyorsunuz. Harita sol üst köşeye düşürülürken, envanteriniz ekranın alt kısmında listelenir ve dokunmatik düğmeler solda ve öncelikli olarak sağda bulunur. Bu kontrolleri özelleştirmek için ne kadar özgürlüğe sahip olacağınızı henüz bilmiyoruz; PUBG‘de kontrol şeması kadar karmaşık olmasa da, Epic bir klavye ve fare veya denetleyici için kullanılan kontrolleri bir dokunmatik ekrana uygun şekilde haritalamada zorluklarla karşılaşabilir.

Fortnite Battle Royale Mobil

Belirtildiği gibi, Fortnite’nin yaklaşan mobil testine katılmak için kayıt olabilirsiniz. Android daha sonra gelecek, şimdilik başlangıçta iOS’ta mevcut olacak. Oyuncular, PS4, Xbox One ve PC ile çapraz oyun oynamaya katılabilirler, böylece diğer platformlarda arkadaşlarıyla takım halinde olmalarını sağlarlar.

Kaynak: 1