Fortnite PS4 Cross-Play (Çapraz Oynama) Desteği Geliyor, Beta Bugün Başlayacak

Fortnite PS4 Cross-Play (Çapraz Oynama) Desteği Geliyor, Beta Bugün Başlayacak

Fortnite PS4 Cross-Play

Fortnite PS4 Cross-Play

Sony, PlayStation 4 ve diğer platformlar arasındaki Cross-Play’in Fortnite‘a geldiğini duyurdu. PlayStation Blog’da yayınlanan bir bildiride şirket, “seçkin üçüncü taraf içerikler için platformlar arası özellikleri destekleme yolunu belirledi” dedi. Açıklama şu şekilde:

“PS4 oyuncularının bir güncellemeyi sabırsızlıkla beklediklerini biliyoruz ve bu sorun için bir çözüm bulmak üzere topluluğun devam eden sabrını takdir ediyoruz.

İlk adım olarak, bugün PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows ve Mac işletim sistemlerinde çapraz platform oynanış, ilerleme ve ticarete olanak tanıyacak Fortnite için açık bir beta gerçekleşecek. Beta’yı, hem platform hem de teknik açıdan kullanıcı deneyimine dikkat ederek, platformlar arası oyunun PlayStation’da en iyisi olmasını sağlayan kapsamlı testler yapma fırsatı olarak görüyoruz.

24 yıldır, benzersiz bir PlayStation bakış açısı sunarak hayranlarımıza en iyi oyun deneyimini sunmaya çalıştık. Bugün, bazı oyunların etrafındaki topluluklar, platformlar arası deneyimlerin oyunculara önemli bir değer kattığı noktaya doğru evrimleşmiştir. Bunun bilinciyle, kullanıcılarımıza PlayStation deneyiminin bugün ve gelecekte de platformu açmaya çalıştığımızdan emin olmak için gerekli olan iş mekaniğinin kapsamlı bir analizini tamamladık.

Bu, SIE için önemli bir politika değişikliğini temsil ediyor ve şu anda bu değişikliği desteklemek için kuruluş çapında planlama sürecindeyiz. Beta zaman aralığıyla ilgili daha ayrıntılı bilgiler ve bunun ilerideki diğer oyunlar için ne anlama geldiği de dahil olmak üzere daha fazla ayrıntıya sahip olduğumuzda topluluğu güncelleyeceğiz.”

PlayStation 4’teki Cross-Play‘in konusu son birkaç aydır, özellikle de Fortnite’ın popülaritesinin artması ve diğer platformların işlevselliği sağlaması nedeniyle gündemdeydi. Geçmişte, Sony kapalı bir çevrimiçi ortamı sürdürme konusunda ısrar etmişti. Sony‘nin CEO’su Kenichiro Yoshida, örneğin PlayStation 4’ün sadece oynamak için en iyi yer olduğunu söyleyerek, PS4 sahiplerinin diğer platformlardaki oyuncularla bağlantı kurmasına gerek olmadığını öne sürmüştü.

Bu duruş video oyun endüstrisindeki diğer yüksek profilli insanlardan eleştiri almıştı. En önemlisi Xbox’ın patronu Phil Spencer ve Xbox’ın başkan yardımcısı olan Mike Ybarra, Sony’nin “hala oyuncuları dinlemediğini” söylemişti.

Daha sonra Fortnite geliştiricisi Epic Games’in başkanı Tim Sweeney, rakip platformlardaki oyuncuların birlikte çalışmasına izin vermenin sektörün en iyi çıkarına ve Cross-Play’in “kaçınılmaz” olduğuna inandığını söyledi. Sony bu yönde adım attığına göre Sweeney söyledikleri doğru çıktı.