Gears of War 5 PC için Sıfırdan İnşa Edilmiş

Gears of War 5 PC için Sıfırdan İnşa Edilmiş

Gears of War 5 PC

Gears of War 5 PC

Coalition stüdyo başkanı Rod Fergusson, Microsoft’un E3 basın toplantısında Gears of War 5‘i ortaya çıkardı. Gösterilen fragman, olağandışı karakter odaklı ve muharebe ışığıydı. Anlaşıldığı kadarıyla oyun PC için sıfırdan oluşturulacak. Ama bunu video’da pek göremedik.

Wired ile yapılan görüşmede Fergusson, Gears of War 5’in konsollarda standart olarak 60 fps ve 4K olmasını hedeflediğini, ancak PC‘de 120 fps’ye kadar ölçek alabileceğini söylüyor.

Oyunun Xbox One X varyasyonunu tartışırken Fergusson, “Hedefimiz her zaman 60 fps’dir. İnanıyorum ki; yaptığımız her şeyle, Gears 4‘ten aldığımız öğrenme ve bunun ötesinde yapabileceğimiz optimizasyonlar ile tam olarak yapacağımız şey, 4K’da 60 fps. PC oyuncuları için zeminden inşa ettiğimiz bir oyuna sahip olmak, sahip olabileceğiniz farklı PC optimizasyon seçeneklerinden yararlanabilecektir.” diyor.

Gears of War 5 öncü  bir birinci parti, Xbox Play Anywhere oyunudur. Fergusson’un değindiği gibi, Windows 10 oyuncuları yedekleyecek donanımları olduğunu varsayarak, zarfı daha da zorlayabilirler.

Fergusson, “Bunu oldukça yüksek bir seviyeye çıkarabileceksiniz. Hala makul bir şekilde erken olsa da, genellikle 120 fps’ye ulaşabiliriz. Bunu yapmak için hangi donanımı kullandığınız belli olacak. Ama donanımınızın zorlandığı kadar yüksek olacak.” diyor.