Google Stadia Oyun Kolu Belli Oldu

Google Stadia Oyun Kolu Belli Oldu

Google Stadia Oyun Kolu

Google Stadia Oyun Kolu

Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Google, Chromebook’larda, akıllı telefonlarda, tabletlerde ve TV’lerde oyun oynamaya anında erişim sağlayan Stadia adında bir bulut yayın hizmeti olan video oyunlarının geleceği için heyecan verici vizyonunu duyurdu. Başka bir deyişle, zaten sahip olabileceğiniz cihazlardan erişilebilen bir platformdur ve sahip olabileceğiniz klavyeler ve diğer giriş cihazlarıyla da uyumlu olacaktır. Ancak, Google kendi tescilli Stadia kontrol cihazını da piyasaya sürecek ve şimdi neye benzediğini ve nasıl çalıştığını biliyoruz. Kısacası, bu büyük bir olay ve bunun hakkında bilinecek çok şey var.

Stadia kontrolörü GDC’de üç farklı renk şemasında gösterildi. Wi-Fi aracılığıyla Google sunucularına bağlanır ve hangi ekranda oynamak istediğinizi belirler. Standart giriş dizisine ek olarak, iki benzersiz butona da sahiptir: bunlardan biri oyun oynamaya ve YouTube‘a paylaşmanıza ve kaydetmenize izin verirken, diğeri bir asistandan oyun tavsiyesi almak için kontrol cihazının dahili mikrofonuna erişen bir Google Assistant butonudur. Eğlenceli bir referansta, kontrolör ünitesinin arkası Konami Koduna ev sahipliği yapıyor.

Stadia’nın ardındaki yayın teknolojisi, Google’ın Assassin’s Creed Odyssey‘i bir Chrome tarayıcısı üzerinden ücretsiz olarak yayınlamak için Ubisoft ile ortaklık gerçekleştirdiği geçen yıl yapılan Project Stream testi ile aynıdır. Şirket, son zamanlarda Ubisoft ve EA’daki çalışmaları ile tanınan Jade Raymond’ı işe alarak video oyun alanına başka büyük adımlar attı. Raymond, yalnızca Stadia için oyunlar geliştiren yeni bir birinci parti stüdyosu olan Stadia Games and Entertainment’ı yönetecek.

Stadia bu yıl başlayacak. İlk önce ABD, Kanada, İngiltere ve “Avrupa’nın çoğunda” mevcut olacak. Google, hizmet veya kontrolörü için herhangi bir fiyatlandırma bilgisini paylaşmadı. Ancak, bu yaz lansmanında hangi oyunların bulunabileceği de dahil olmak üzere daha fazla bilgi vermeyi vaat ediyor.

Özel fiyatlandırmanın ötesinde bilmediğimiz önemli bir detay, oyunları nasıl satın alacağınızdır. Bir abonelik yoluyla veya standart bir oyun satın alma gibi mi olacak bilemiyoruz. Şimdilik Doom Eternal‘ın Stadia’ya geldiğini biliyoruz. Ayrıca Odyssey GDC açılış konuşmasında da öne çıktı. Yayıncısı Ubisoft, Stadia’nın büyük bir desteği gibi görünüyor ve GDC’de CEO Yves Guillemot ile konuşulduğunda, Stadia oyunlarını satın almanın birçok yolu olabileceğini söyledi.