GTA 6 Ne Zaman Çıkacak ? Çıkış Tarihi Ve Fiyatı Ortaya Çıktı!

GTA 6 Ne Zaman Çıkacak ? Çıkış Tarihi Ve Fiyatı Ortaya Çıktı!

     Oyun sektörü açısından çok hareketli geçen 2019 yılında en çok merak edilen oyunlardan birisi şüphesiz GTA 6 oldu. Düzenlenen her büyük etkinlikte, Rockstar’dan bir açıklama bekleyen oyuncular istediklerini alamadılar. Geçtiğimiz günlerde de Steam’de GTA 4’ün satıştan kaldırılması dikkat çeken detaylardan birisi oldu. Son olarak geçtiğimiz gün GTA 6 hakkında çok dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. 

      Avusturya’ın en önemli oyun sitelerinden birisi Gameware, satış listelerinde GTA 6’yı ekledi. Ayrıca fiyatı ve çıkış tarihi de liste de bulunuyor. Uzun zamandır milyonlarca oyuncunun çıkmasını beklediği GTA 6 hakkında böyle bir gelişme yaşanması bir anda gündemi değiştirdi. Rockstar Games’in son geliştirdiği GTA oyununun üzerinden 7 yıl geçmesi, oyuncuların bu kadar beklenti arttırmasının en büyük sebeplerinden birisi oldu.

     Geçen yıl milyonlarca oyuncunun GTA 6 hakkında açıklama yapmasını beklediği Rockstar Games’ten en ufak bir ipucu dahi gelmeyince, oyuncular artık diğer Rockstar Games oyunlarında ipuçları arar olmuştu. Ancak Avusturya merkezli olan Gameware tarafından yapılan bu hamle oyuncuları en çok heyecanlandıran detaylardan birisi oldu.

    Avusturya’da önemli bir oyun sitesi olan Gameware’in satış listelerini eklediği GTA 6 ilanı detaylı incelendiğinde ise oyunun şu an için Playstation 4, PC ve XBOX One platformları için piyasaya sürüleceği görünüyor. Ancak ilanda GTA 6’nın bu sene içerisinde çıkacak olan Playstation 5 ve Xbox Series X konsolları için uyumlu olup olmadığına dair bir bilgi verilmemiş.

      Gameware’in hazırladığı bu satış sayfasından oyunun adının Grand Theft Auto 6 D1 Edition olarak belirtilmesi şaşırtan bir başka detay oldu. Şu ana kadar GTA serisindeki bütün oyunlarda aynı sıralamayı kullanan Rockstar Games’in bu oyunda böyle bir değişiklik yapıp D1 Edition ismini ekleyip eklemeyeceği merak konusu.

       Satış sayfasında GTA 6’ın PC platformları için 59,99 Euro olacağı belirtilmiş. Playstation 4 ve Xbox One platformları içinde fiyat belirtilen oyunun bu platformlar için fiyatının 69,99 Euro olacağı belirtilmiş. Çıkış tarihi ise şu an için 2020 yılı içerisinde olarak görünüyor.

    Gameware tarafında yaşanan bu gelişmeyi en önemli kılan etken ise, geçtiğimiz yıl Need for Spped Heat ve Devil May Cry 5 gibi oyunlarında bilgilerinin daha önceden açıklanmasını gerçekleştirmişti.