GTA Online’dan Yeni Bir Oyuncu Rekoru

GTA Online’dan Yeni Bir Oyuncu Rekoru

GTA Online

GTA Online

Geliştirici Rockstar Games, Grand Theft Auto V için çok oyunculu mod olan Grand Theft Auto Online‘ın 2017’nin “en büyük yıl” olduğunu açıkladı. Stüdyo, yakın zamanda bir blog yayınında (IGN aracılığıyla) bunu ilan etti. Ancak bu başarının oyuncu sayılarına, gelirine veya başka bir metriğe dayalı olup olmadığını söylemedi. Rockstar, özellikle Aralık 2017 için GTA Online’ı, oyunun tarihinde hiç olmadığı kadar çok kişinin oynadığını söyledi.

GTA Online‘ın Ekim 2013’te yani dört yıldan daha önce başlatıldığı göz önüne alındığında, bu son derece etkileyicidir. GTA Online’ın devam etmekte olan başarısı, Rockstar’ın neredeyse haftalık bazda yeni güncellemeler ve etkinlikler başlatma konusundaki kararlılığına atıf yapacaktır.

Rockstar‘ın büyük Doomsday Heist genişlemesini başlatmasından kısa süre sonra GTA Online’ın yeni oyuncu rekoru geldi. Rockstar ve ana şirket Take-Two’nın daima söylediği gibi, iyi içeriğe sahip olursanız, insanlar ona akın edeceklerini açıkça belli ediyor.

GTA Online, 30 Eylül’de sona eren üç aylık dönemde gelir açısından en iyi çeyrekğe sahipti, ama ana şirket Take-Two herhangi bir rakam paylaşmadı. Take-Two ve Rockstar, 2015 yılında oyunun haftalık 8 milyon oyuncuya sahip olduğunu öğrendiğimiz halde, GTA Online’ın belirli performans rakamlarını tartışmaktan kaçındılar.

GTA 5, piyasaya sürülmesinden bu yana tüm platformlarda 85 milyon kopya sattı ve bu onu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en çok satan oyunlardan biri haline getirdi.

GTA Online’ın büyük başarısı göz önüne alındığında, Rockstar’ın bir sonraki büyük oyunun, bu Baharda Red Dead Redemption 2‘nin benzer bir şey sunabileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte bildiğimiz tek şey, vahşi batıda “yepyeni bir çevrimiçi multiplayer deneyimi” olacağıdır.

Kaynak: 1