GTA SAN ANDREAS: Çok Hile Oyundan Soğutabilir!

GTA SAN ANDREAS: Çok Hile Oyundan Soğutabilir!

GTA SA Çocukluğumuzun Efsane Oyunu

Hala yüz binlerce kişi tarafından oynanan bu efsane oyunu bende GTA San Andreas’ı ve , birçok GTA oyununu oynardım. Hala Zaman zaman oynuyorum,   Ben de herkes gibi bu oyunu oynarken hile kodlarını kullanırdım. Bir görev eğer çok zorsa, bir süre sonra pes edip hile yapardım. Ama ek olarak şehirde kaos çıkarmak ve eğlenmek için de bazı saçma hile kodları kullanırdım. Bu tür hileler, oyunumu bozmakla sonuçlandı ve çok geç olmadan fark edemedim.

Daha sonra öğrendiğimde ise, oyundaki belli noktalarda veya belli görevlerden önce bazı hile kodlarını etkinleştirirseniz, istemeden de olsa kendinize zarar verebilirsiniz. Benim mahvettiğim durum ise, “yayalar isyanı” adlı bir hile kodunu etkinleştirdiğimde oldu. Adından da anlaşılacağı gibi; kod,oyundaki tüm yayaları birbirleriyle ve oyuncu ile savaşmaya zorluyor. Kendim dahil şehirdekilerle birlikte bu kodla birlikte zombileşmiştik.

Bu veya diğer benzeri hileleri etkinleştirdikten sonra cihazı kapatırsanız, herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Ancak bu kodlardan birini yanlış zamanda etkinleştirirseniz ve ardından oyununuzu kaydederseniz, tüm ilerleyişinizi kalıcı olarak mahvedebilirsiniz. Bana olan da buydu.

GTA SA

GTA SA

Mad Dogg görevi

Mad Dogg görevinden önceki bir noktada isyan kodunu etkinleştirdim ve oyunumu kurtardım. Daha sonra oyunun ikinci yarısında da olan göreve ulaştım. Bu görevde, Mad Dogg adında bir rapçi bir binadaki ölümüne atlamaya çalışıyor. Oyuncunun yakındaki bir kamyoneti çalması ve rapçinin hayatını kurtarmak için rapçiyi yakalaması gerekir.

Yeterince basit geliyor, değil mi?

Ama sorun şuydu ki, bu görevi her denediğimde beceremedim, çünkü Mad Dogg hemen çatıdan atlıyordu ve onu kurtarmak için yeterli zamanım olmuyordu. Oldukça sinir bozucuydu. Onu ya da aklıma gelen herhangi bir şeyi yakalamak için çok zaman harcadım. Hiçbir şey işe yaramadı. Yaşadığım yerde  internete kolay erişemiyordum. Bu yüzden ne olduğu ve nasıl üstesinden gelebileceğim hakkında hiçbir fikrim yoktu.

Aylar sonra, önceki oyunlardan farklı bir hesaba geçtim ve devam ettiğim bu noktadan sonra, ilerleyişimin neden bozulduğunu öğrendim. Eğer isyan kodunu aktif hale getirirseniz ve oyununuza başlamadan önce herhangi bir noktada saklarsanız, görevin ilerleyişi ve başarısız olmanız imkânsız hale geliyor. Bunun nedeni, Mad Dogg’un yaya olarak görevde ortaya çıkması ve isyan kodunu harekete geçirmesi, görevden önce bile, onu mahvetmesi ve atlamasına neden olmasıdır.

Oyuncular isyan kodunu kullanırsa sorun yaratacak diğer San Andreas görevleri arasında 555 We Tip , Burning Desire ve Tanker Commander bulunuyor.

Bunlar, GTA San Andreas’taki hile koduyla kırılabilecek tek görev veya etkinlik değil. Aslında, hile yaparsanız çoğu çok daha zor olabilir, imkânsız olabilir ya da anında başarısız olabilirsiniz.

Web sitesi GTA Boom, San Andreas’ta hile kullanırsanız ortaya çıkabilecek diğer olası yan etkilerin birlistesini yayımladı. Örneğin, herkesi çete üyesi olarak almak ve çete savaşı başlatmak için bir hile kodu kullanırsanız, bu üyeler oyuncuya saldıracak veolayı tamamlamayı daha da zorlaştıracaktır. Just Business görevi sırasında bir oyuncu, “250.000 $, Tam Sağlık ve Tam Zırh” hile koduna girerse dahapatlayıcı bir etki oluşabilir. Bunu yapmak, sürdüğünüz motosikleti havaya uçurarak görevin başarısız olmasına neden olur.

Diğer kodlar araçların havada asılı kalmasını sağlayabilir veya CJ’yi araçlarda tutabilir. Bir jetpack’i jetpack kodunu kullanarak doğruyerde bulabilseniz bile oyunu çökertebilirsiniz.

Mad Dogg veya benzeri hile ile ilgili sorunlar hakkında sorun yaşarsanız, Google’a kısa bir göz atıp eski forum yayınlarını, 2004 ve 2005’te bu sorun hakkında şikâyet eden oyuncuların arasında bulacaksınız. Ayrıca, aksaklığın meydana gelmesinin sebebinin, oyuncuların birden çok hileyi aynı anda kullandığını,bunun da uzun süredir yaygın bir sebep olduğunu öne sürenleri de göreceksiniz. Aslında, bugün bile birçok kişi sıkıntıya yol açan şeyin bu olduğunu düşünüyor. Bazılarının düşüncesi de, Rockstar’ın oyuna hile karşıtı bir ceza uyguladığı yönündeydi. Elbette, durum bu değildi, ama bu düşünce devam ediyor. Bu GTA Boom web sitesi bile bu düşünceyi paylaşıyor.

Bu yüzden, Grand Theft Auto San Andreas‘daki belirli bir görev sırasında sıkışıp kaldığınızı hatırlarsanız, yanlışlıkla imkânsız ya da kırılmış bir göreve yol açmış olabilirsiniz.