Güney Kore Yeni Kripto Para Birimlerini Yasakladı

Güney Kore Yeni Kripto Para Birimlerini Yasakladı

Güney Kore’den Yasak

Güney Kore'den Yasak

Güney Kore, birçok kripto kurma girişiminin para toplama yöntemi olan ilk coin tekliflerini (ICO) yasakladığını açıkladı. Reuters’in bildirdiğine göre, yasak Seul’de Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), ICO’ların yaygın olarak kabul edilmeden önce kontrol edilmesi ve izlenmesi gerektiğine karar verdikten sonra geldi.

FSC’nin endişeleri tamamen asılsız değildir. Kripto para birimleri, bu yıl meşru işlemler için önemli miktarda para toplamak için kullanıldı, ancak aynı zamanda kimlik avı dolandırıcılıkları ve diğer siber suçlarda da kullanıldı.

Güney Kore finans regülatörü “ICO’lar yoluyla para toplama eğilimi küresel olarak artıyor gibi görünüyor ve değerlendirmemiz, ICO’ların Güney Kore’de de arttığına işaret ediyor” dedi. ICO‘ları yayınlamaya devam eden herkese “sert cezalar” düşeceğini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte, bu cezaların ayrıntıları ortaya çıkmadı.

Güney Kore’nin yaptığı duyuru, yasağın geçici olmasına rağmen, Çin’in bu ay başında verdiği benzer bir kararın ardından geldi. ABD, Kanada ve Hong Kong, ICO’lar hakkında da uyarılar yayınladı, ama uygulamayı yasaklamadılar. 

Bloomberg’e göre, bitoin ve eter gibi dijital para birimleri yasağı takiben fiyatta ufak bir düşüş yaşadı. eter yüzde 5.7 ve bitcoin ise yüzde 3.5. Ama her ikisi de daha sonra düzeldi. 

Bitcon ve Ethereum

Bitcoin döviz şirketi Gatecoin’de pazarlama müdürü Thomas Glucksmann, kripto piyasasındaki tüccarlar para birimlerini satmaya hemen dönecekleri için, Bloomberg’e böyle bir açıklamanın yapılmasının beklendiğini belirtti. 

“ICO belirteçlerinin çoğunluğu Ethereum platformu aracılığıyla veriliyor” dedi. “Herhangi bir kırılganlık belirtisinde, ilk reaksiyonu eter gösterdiğinden kitlesel bir seleftir. Bu nedenle eter fiyatı hassastır.” diye devam etti. 

Güney Kore, yasağın finansal piyasa içinde kripto para ticaretlerini kabul ettiği anlamına gelmediğini belirtti. Şimdilik, ulus diğer düzenlemelerin neler yapabileceğini veya uygulanması gerektiğini görmek için operasyonlarını gözlemlemeye devam edecektir. Bununla birlikte, şu anda ülkenin kriptoyu düzenlemeye nasıl başlayacağı belli değil.

Kaynak: 1
Kaynak: 2
Kaynak: 3
Kaynak: 4