Güney Koredeki Overwatch Ligi Maçları Koronavirüs Sebebiyle İptal Edildi.

Güney Koredeki Overwatch Ligi Maçları Koronavirüs Sebebiyle İptal Edildi.

     Son günlerde tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs, teknoloji ve oyun dünyasını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta birçok şirket, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan etkinliklere katılmayacaklarını açıklamışlardı. Koronavirüs'ün etkilediği son etkinlik ise Asya'da düzenlenen olan Overwatch Ligleri oldu. Blizzard, 29 Şubat 2020 ve 22 Mart 2020 tarihleri arasında Güney Kore'de düzenlenmesi planlanan maçları, “oyuncularımızın, taraftarlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumak için iptal ediyoruz” diyerek iptal etti.

     Dynasty tarafından yapılan açıklamada, “İptal edilen bu maçların tekrar oynanabilmesi için planlama çalışmalarımız devam ediyor ve lig tekrar oynanacağı zaman bilgiler paylaşacağız”dedi. Dynasty'nin ana şirketi konumunda bulunan Gen.G Esports, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, etkinlikten elde eldilerin gelirin yüzde 100'ünün ve Mart ayının başına kadar yapılan tüm satışların gelirini koronavirüsle alakalı çalışmalar yürüten kurumlara bağışlayacaklarını açıklamışlardı.

     Blizzard, daha önceden de Şubat ve Mart aylarında Çin'de yapılması plan OWL oyunlarını da iptal ettiğini açıklamıştı. Bu etkinliğin yanı sora Çin Efsaneler Ligi Pro League, 2020 sezonunda bir hafta boyunca askıya alındı. Ancak 26 Şubat'tan itibaren çevrimiçi uygulama yarışmalarıyla oyuncuları aktif duruma getirmeyi planlıyor.