Hackerlar Nintendo Switch’i Linux Tabletine Dönüştürdü

Hackerlar Nintendo Switch’i Linux Tabletine Dönüştürdü

Nintendo Switch Linux Tableti Oldu

Nintendo Switch Linux Tableti Oldu

Bir oyun konsolu hacklemek için insanın nasıl bir sebebi olabilir ki? Belki oyunun korsan kırık kopyalarını oynamak için olabilir. Ama modern konsolların hacklenmesi çok zordur.

Fakat bazı insanlar sadece kendi donanımlarında seçtikleri herhangi bir yazılımı çalıştırmak istiyorlar. Ve bu insanlar için, Switch üzerindeki Linux büyük bir başarıdır.

Birkaç hafta önce; fail0verflow kolektif hack saldırısı, Twitter’da Nintendo Switch‘in Linux’u önyükleme yaptığı bir görüntü gösterdi. Onlar, Switch‘in içindeki Nvidia Tegra donanımının kaynaklarını alaya alan küçük bir hacker ekibidir.

Ancak şimdi fail0verflow‘un, dokunmatik ekran desteği, tam işlevli bir web tarayıcısı ve hatta bir GPU destekli demo uygulamasıyla donatılmış, hacklenmiş Switch’te çalışan tam kapsamlı bir Linux dağıtımı videosu var:

Twitter’da fail0verflow, Switch’in güvenliğini engellemek için kullandıkları hatanın, şu anda piyasaya sürülen donanım üzerinde düzeltilemediğini ve bir modchip gerektirmediğini iddia ediyor. Ama tabi bunu evde kendiniz nasıl yapacağınıza dair herhangi bir ayrıntı yok.

Tabiki; yeterli uzmanlık ve kararlılık göz önüne alındığında, neler yapılabileceğini bilmek çok güzel.

Kaynak: 1