Harita Büyüklüğüne Göre Sıralanan En Büyük 12 Açık Dünya Oyunu

Harita Büyüklüğüne Göre Sıralanan En Büyük 12 Açık Dünya Oyunu

Açık dünya oyunları, oyunun içinde çok fazla içerik sunmasından dolayı en bütünsel oyun deneyimini sunar. 

Şu anda bu konuya pek değinmeyeceğiz, ancak yeterince büyük bir açık dünyaya sahipseniz, içinde yapabileceğiniz birçok şey vardır.

Modern oyunlar, büyük ölçüde çok oyunculu ve çevrimiçi oynanışa dayanır ve geliştiricilerin bir oyunun gelir sağlamaya devam etmesini sağlamak için genişletilmiş oyun paketleri eklemelerinin önünü açar.

Bu, genellikle sandbox oyun mekaniği içeren açık dünya oyunlarının sanal olarak oyun oynamanın en önemli sebebi olmasının birçok nedeninden biridir.

Hemen konuya girelim ve 2021'deki en iyi ve en büyük açık dünya oyunlarına bir göz atalım!

En İyi Açık Dünya Oyunları: En Büyük Video Oyunu Boyut Karşılaştırması

12. Assassin's Creed Syndicate

Harita Alanı – 1,5 mil kare

  • Yayın Tarihi – 23 Ekim 2015
  • Geliştirici – Ubisoft

Assassin's Creed Syndicate, bu en büyük açık dünya oyunları listesine başlamanın en iyi yoludur. Viktorya dönemi İngiltere'sinde, endüstriyel öncesi kir ve kaosla dolu. Bir 2015 sürümü, yeni Valhalla'yı çalıştıran aynı AnvilNext 2.0 motorunda çalışıyor. Assassins Creed'i seviyorsanız, Syndicate oynamış olmalısınız. Değilse, bugün bile oynayın.

11. Marvel's Spiderman PS4

Harita Alanı – 4,2 mil kare

  • Piyasaya Çıkış Tarihi 7 Eylül 2018
  • Geliştirici – Insomniac Games

Bu oyun kimilerine göre şimdiye kadar piyasaya sürülen en iyi Spiderman oyunu? Ancak bazıları en iyi oyunun Miles Morales olduğunu düşünüyor. Bu oyun, oyun içi  mekaniklerle hemen hemen aynı seviyede ve grafik sunumları mükemmel. Spiderman, PS4'te oynaması en eğlenceli oyunlar arasında yer alıyor.

Marvel, sinematiği oyuna getirmek için elinden gelenin en iyisini yaptı. Bir Spiderman oyununda oynanması en eğlenceli ve en gelişmiş haritaya sahiptir.

10. Ghost of Tsushima

Harita Alanı – 10,8 mil kare

  • Yayın Tarihi – 17 Temmuz 2020
  • Geliştirici – Sucker Punch Productions

Ghost of Tsushima oynamadıysanız, belki de gelmiş geçmiş en iyi aksiyon-macera oyunlarından birini kaçırdınız.

Ghost of Tsushima, sizi Moğol istilası sırasında Tsushima adasında, zevkli bir şekilde detaylandırılmış feodal Japonya'nın ortasına atıyor.

Samuray kılıcı kullanımının mutlak en iyi, şimdiye kadarki diğer oyunlardan daha iyi ve bazı mükemmel unutulmaz savaş sahnelerinin tadını çıkarın. Efsanevi yönetmene bir saygı duruşu olan gri tonlamalı Kurosawa modu da var.

Mükemmel dövüş mekaniği ve el yapımı sahneler Akiro'yu gururlandırırdı. Ne oyun!

9. GTA San Andreas

Harita Alanı – 12,8 mil kare

  • Yayın Tarihi – 26 Ekim 2004
  • Geliştirici – Rockstar Games

Her şeyi değiştiren tek video oyunu. GTA San Andreas, iyi bir kahraman ile pop bir kötü adamın anlatılarını birleştirerek PC oyunlarında bir devrim yarattı. Herkes Carl Johnson'dı ve Carl Johnson herkesdi!

Sıradan halk için inanması biraz zor olan diğer dünyevi yaratıklarla RPG'leri unutun. GTA nihayet konsollardan bilgisayarlara geçişi tam zamanlı olarak tamamladı ve herkes akın etti.

CJ'nin seviyesini yükseltin, daha zor görevleri başarıyla denemek için daha iyi beceriler geliştirin ve yeterince geniş bir haritada sonsuza kadar oynamaya devam edin. 90'ların çocuğuysanız, zaten San Andreas oynamışsınızdır.

8. Far Cry 5

Harita Alanı – 23.1 mil kare

  • Yayın Tarihi – 27 Mart 2018 
  • Geliştirici – Ubisoft

Assassins Creed'in aksine, Ubisoft, Far Cry serisinin temel oyun mantığına sadık kaldı. Serinin 5. oyunu, oyun mekaniği ile bu senkronizasyon oldukça iyi ve zarif bir harita sunuyor.

Hope County Montana, etrafındaki en popüler savaş haritalarından biridir ve pek çok itibar, oyunun haritayı nasıl kullandığına bağlıdır. İyi planlanmış ana hikaye dışında, sizi Far Cry 5'e bağlayacak olan açık dünya seyahatidir.

7. Red Dead Redemption 2

Harita Alanı – 29 mil kare

  • Yayın Tarihi – 26 Ekim 2018 
  • Geliştirici – Rockstar Games

Red Dead Redemption 2, oynayabileceğiniz kadar akıllı ve sezgisel bir oyundur. Rockstar, sanal alan kargaşasının en iyi parçalarını başarıyla aldı ve sizi 40 saatlik hikayeden daha fazlasına bağlı tutmak için yeterli ek ayrıntıyla Vahşi Batı'ya mükemmel bir şekilde entegre etti.

Haritaya gelince, çok geniş ve yapılacak şeylerle dolu. RDR2, sanki hala oradaymış gibi vahşi vahşi batının mükemmel bir alternatif gerçekliğini yaratmak için Skyrim'den ipucu aldı. Atınıza binin ve gün batımına doğru bir gezintiye çıkın – RDR2 saf bir şekilde bağımlılık yapar ve muhtemelen en iyisidir.

Red Dead Redemption oynamadıysanız, oynamalısınız. Bu, etraftaki en iyi ve en büyük açık dünya oyunlarından biridir.

6. Assassins Creed: Valhalla

Harita Alanı – 46,3 mil kare

  • Yayın Tarihi – 10 Kasım 2020 
  • Geliştirici – Ubisoft

Açıkçası, popülerlik söz konusu olduğunda 2021'deki en iyi oyunlardan biri olan Valhalla, hem püritenlerden hem de eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Ama sizi bağlı tutacak kadar zekice eğlenceli bir oyundur.

 

5. Assassins Creed: Odyssey

Harita Alanı – 99 mil kare

  • Yayın Tarihi – 2 Ekim 2018 
  • Geliştirici – Ubisoft

Bu şimdiye kadarki en büyük AC oyunu ve stil ve İskandinav olarak oynamakla ilgili olmadığı sürece Valhalla'dan daha iyi. Odyssey cüretkar bir şekilde büyük, zekice tasarlanmış ve mükemmel bir şekilde uygulanmıştır.

Antik Yunanistan'ı takımadalarında ve Odyssey gibi büyük şehirlerinde bu kadar mükemmel bir şekilde canlandıran bir oyun asla görmeyeceksiniz.

Hem orantı hem de oynanış açısından destansı. İşte kusurlu olduğu yer burası – biraz fazla büyük ve aşırı gerilmiş.

4. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Harita Alanı – 170 mil kare

  • Piyasaya Çıkış Tarihi 7 Mart 2017
  • Geliştirici – Ubisoft

Hareket halindeyken, sahip olabileceğin taktiksel bir nişancı hayal edebileceğin hemen hemen her arazide bir haritada dolaşmakta özgürsün.

Ubisoft, ormanları, dağları, çölleri, nehirleri ve diğer her şeyiyle Bolivya'ya hayat verdi. Eğlence, ciddi ustalık ve takım çalışması gerektiren kooperatif taktiklerdedir.

Bir sürü silah ve araç da var. Kısacası, bu gerçekten tavsiye ettiğimiz birkaç oyundan biridir!

3. Crew 2

Harita Alanı – 2.200 mil kare

  • Yayın Tarihi – 31 Mayıs 2018 
  • Geliştirici – Ivory Tower, Ubisoft

Taktik nişancı oyunlarının üzerinden geçin, en büyük açık dünya oyunları yarış oyunlarıdır ve bunlar daha büyük, çok daha büyüktür! Crew 2, açık dünya yarışını ABD'nin tamamına yaymayı başarıyor.

GTR Racing'de Nürburgring'de dolaşmayı hala sevmemize rağmen, motorlu teknelerden kum arabalarına kadar, yarış arabaları günümüzde sizi bağımlı tutmak için yeterli değil.

2. Fuel

Harita Alanı – 5.560 mil kare

  • Yayın Tarihi – 2 Haziran 2009
  • Geliştirici – Asobo Studio

Fuel, oyun içi, çevrimdışı ve çevrimiçi oynanabilecek çok sayıda yarış ve etkinlikle oyunu bir şekilde tekrar etmeyen hale getirdi.

Ancak oyun motoru veya oyun yapay zekası en büyük hayal kırıklığıdır; Bunun 2010 öncesi bir sürüm olduğu düşünüldüğünde bariz. Yine de, saatte 120 mil hızla gidebilen bir canavar kamyonun koltuğuna oturmak istiyorsanız, bunu yapmanız gereken oyun bu! 

1. Elder Scrolls 2 Daggerfall

Harita Alanı – 62.395 mil kare

  • Yayın Tarihi – 1996
  • Geliştirici – Bethesda

Elder Scrolls şimdiye kadarki en iyi oyun mu? RPG'lere tamamen karşı olmadığınız sürece, ilk 10'da olmalı.

TES, sürekli geliştirilmekte olan büyük bir yapıttır ve Daggerfall, eski tarz RPG mekaniğinin yeni çağ BR'ye karşı hala kendine ait olup olamayacağına mükemmel bir cevaptır.

Devrim niteliğinde bir karakter ve oyun motoru, bu, bir oyunda karasal olarak keşfedilebilecek en büyük harita.

Oyun, ana hikayenin ötesine geçenleri bazı mükemmel ve karmaşık yan görevlerle ödüllendiriyor.

Daggerfall'ı gönülden tavsiye ediyoruz!

Microsoft Flight Simulator 2020

Harita Alanı – 19,69,50,710 mil kare 

Yayın Tarihi – 17 Ağustos 2020 

Geliştirici – Asobo Studio

Sıkça Sorulan Sorular

PS4'teki en büyük açık dünya oyunu nedir?

PS4'te oynayabileceğiniz en büyük açık dünya oyunu Crew 2'dir . Assassins Creed Odyssey, Witcher 3, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands gibi büyük açık dünyalara sahip başka oyunlar da var.

Xbox One oyunlarındaki en büyük açık dünya haritaları nelerdir?

Xbox One'da bulunan en büyük açık dünya haritaları , bağlılıklarınızın nerede olduğuna bağlı olarak Just Cause 4 veya Crew 2 olacaktır . Ayrıca bazı RPG aksiyonları için Witcher 3 ve Assassin's Creed Odyssey'i de düşünebilirsiniz!

PC için en büyük açık dünya hayatta kalma oyunu nedir?

Muhtemelen PC için en büyük açık dünya hayatta kalma oyunu (harita boyutunda) Ark Survival Evolved . Ancak, sınırsız harita boyutu için prosedürel olarak oluşturulmuş dünyalar için No Man's Sky oynayabilirsiniz.