Hindistan’da Medya 2 Aylık Kripto Vergisi Üzerinden Panik Oluşturuyor

Hindistan’da Medya 2 Aylık Kripto Vergisi Üzerinden Panik Oluşturuyor

Hindistan’da Medya Panik mi Oluşturuyor?

Hindistan'da Medya Panik mi Oluşturuyor?

Hindistan‘da Aralık 2017’den beri yürürlükte olan politikalara rağmen, Financial Times ve Quartz gibi ana akım medya organları bu haftaki kripto para birimi vergi mükellefiyeti sahiplerini agresif bir şekilde takip ediyor.

Hint hükümetinin kripto para birimi ile ilgili işlemlerini çevreleyen gerçekleri yanlış yorumlamanın bir tekrarında, “vergi ödemekten kaçındı” şeklinde 100.000 yatırımcının borcunu talep eden mektuplar aldığı yönünde çok sayıda yayın uyarısı geldi.

Kuvars, “bu sayı 500.000’e kadar yükselebilir” diye ekledi.

Maliye Bakanı Arun Jaitley tarafından yapılan bütçe konuşmasının basın kaynaklarının yanlışlıkla ülkenin Bitcoin’i “yasaklayacağı” şeklinde yorumlanması nedeniyle fiyat dalgalanmalarını provoke ettikten sonra Hindistan, Bitcoin yatırımcılarına odaklanıyor.

Borsalar gibi yerel işletmeler, başlıkları “FUD” olarak nitelendirirken, piyasalar üzerindeki etki de biraz hissedildi.

Vergi konusu biraz farklı görünüyor. Yerel haberler göre; “400,000 – 500,000” arası borsa kullanıcısı için Aralık ayında vergi ödemeleri talebinde bulunuldu.

Bu hafta fırtınaya neden olan 100.000 mektup, önceden anlaşılmış bir planın ilk adımı olarak ortaya çıkıyor. Doğrudan Vergiler Merkezi Kurulu Başkanı Sushil Chandra’nın yorumları dışında yeni gelişmeler olmadı.

Chandra bunu 6 Şubat’a doğrulayarak, “Birçok insanın yaptığı yatırımların hiçbir netliği olmadığını öğrendik, bu da doğru bir şekilde ilan etmediklerini gösteriyor. Hindistan’daki tüm gelir vergisi müdürlerini bilgilendirdik. Bildirimler yayınlıyorlar ve böylece vergilendirilecekler.” dedi.

Press Trust of India (PTI)’ye göre, düzenleyiciler adına “saldırganlık” adı verilen sözleşme, borsaları kullanan yalnızca yüksek net değeri olan toplam kullanıcı tabanının kabaca % 25’ini etkiliyor.

Kaynak: 1