Hırsız Polis Oyunu Nasıl Oynanır?

Hırsız Polis Oyunu Nasıl Oynanır?

Eminiz ki birçoğunuz hırsız polis oyununun nasıl oynandığını çok iyi biliyor, ancak oyunun detay kısımlarını unutmuş olabilenler olabilir.

Hırsız Polis Oyununun Kuralları

  • Hırsız polis oyunu en az 2 kişi ile oynanır. Geriye kalan oyuncu sayısını oyuna hakim, sopacı veya patron gibi karakterler ekleyerek oyuncu sayısını arttırabilirsiniz.
  • Oyuncu sayısı ve karakterler belirlendikten sonra eşit şekilde kesilmiş kağıtlara karakter isimlerini yazın ve rasgele herkesin bir kağıt almasını sağlayın.

Hırsız Polis Oyunu Nasıl Oynanır?

Her oyuncu kağıdını aldığında belirlenen karakterlere göre oyunun seyri değişmektedir. Hırsız kağıdını alan oyuncu polis kağıdını alan oyuncuya yakalanmadan diğer oyunculara göz kırparak öldürmelidir. Ölen oyuncu yüksek sesle ben öldüm diyerek oyun dışı olur. Bu arada polis karakteri çok dikkatli olmalıdır. Eğer oyunun sonuna kadar hırsız herkesi öldürürse kaybetmiş olur ve oyun sonu cezasını çeker.

Polis eğer hırsızı birini öldürürken yakalarsa hırsız oyunu kaybetmiş olur ve oyun sonu hakimin belirlediği ve sopacının uyguladığı cezayı çekmiş olur. Bu şekilde oyun ilerler. Ta ki oyuncular sıkılana kadar.