İlk Far Cry 5 teaser’ı sizi Montana’ya götürüyor

İlk Far Cry 5 teaser’ı sizi Montana’ya götürüyor

Ubisoft, oyunun Montana’nın uzak ve engebeli çevresinde geçtiğini teyit eden kısa bir süre önce açıklanan FPS Far Cry 5 teaserini sergiledi.

Teaser, basitçe çimenlik, rüzgârın aheste aheste estiği bir alanda bir iş için dışarı çıkmış genç bir adamın klibidir ve çok misafirperverce yukarıda “Welcome to Hope County, Montana”(Hope Country Montana’ya hoşgeldiniz) logosu ön plana çıkmakta. 

Ancak Ubisoft’un oyun fikrini açıkça ortaya koyduğu geçen yıl gerçekleşen “büyük bir metropolit alanındaki bir odak grubunda” kendini ilan eden bir katılımcıyla Reddit’te son zamanlarda sızıntı paylaşılması söz konusu.

“Bu oyunun genel itibarı, günümüzde gerçekleşeceği ve kahramanın, Montana’daki küçük bir kasabada Jim Jones ya da David Koresh benzeri bir dini inanç ile karşı karşıya kalması, özellikle kıyamete hazırlanan insanlardan oluşmasıdır. 

Sızıntıda,”Bize kötülüğe karşı şiddetli-dini açıdan bakan bazı temel tanıtım videolarını gösterdiler. Kasabadaki herkesin bir elinde bir saldırı tüfeği ve diğerinde bir İncil olan gömleksiz deli bir lidere baktığı boş bir kasabada cemaati keşfetmek için yürüyen bir adamı (muhtemelen kahramanımız) gördük” diyorlar.

Reddit kullanıcısı, bilginin bir yıl önce çıktığınıda ekledi ve bu nedenle büyük olasılıkla güncelliğini yitirdiğini kabul etti, ancak izole edilmiş küçük bir kasabayı ele geçiren aşırı dindar dinleyiciler, Far Cry tarzı bir videogame için mantıklı bir temel gibi görünüyor. Ve eğer böyle bir şeyi yapacaksan, Montana’dan daha iyi neresi olabilirdi ki?

Dünya çapında Far Cry 5’in bu Cuma günü olan 26 Mayıs’ta açığa çıkarılmak için hazırlandı. Sizi haberdar edeceğiz.