İlk Haftasında Call of Duty: Black Ops 4 Büyük Açılış Hasılatı Yaptı

İlk Haftasında Call of Duty: Black Ops 4 Büyük Açılış Hasılatı Yaptı

Call of Duty: Black Ops 4’ten Büyük Açılış

Call of Duty: Black Ops 4'ten Büyük Açılış

Call of Duty: Black Ops 4 büyük bir başlangıç yaptı. Activision, ilk üç gün içinde 500 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiğini ve serinin popülaritesinin hala güçlü olduğunu gösteren yüksek oyuncu sayılarının olduğunu açıkladı. Bu tahmin, sezon geçişleri ile birlikte perakende ve dijital satışları içerir. İngiltere’de, fiziksel satışlar azalsa bile dijital satış rekorlar kırdı.

Karşılaştırma yapacak olursa; 2017’nin Call of Duty: WWII da ilk üç gününde 500 milyon dolarlık gelir elde etti. 2015’in Black Ops 3‘ü ilk üç gün boyunca 550 milyon dolar kazandı. Buna göre Black Ops 4‘ün ilk hafta sonu geliri düşmüş gibi görünüyor.

İlk üç günde, Activision, Black Ops 4’ün çoğu kombine oyuncu için mevcut nesil konsollarında yeni bir seri rekoru oluşturduğuna dikkat çekiyor. Oyuncu başına ortalama saat ve oynanan toplam saat süresi olarak. Bu rakam, daha önceki bir Call of Duty’nin, son nesilde daha yüksek sayılara sahip olduğunu veya nesillerin bölünmüş olduğunu, ancak yine de etkileyici bir başarı olduğunu ima edebilir.

Ayrıca, ilk üç gün boyunca her üç moddaki oyuncuların birleşik sayılarının, Call of Duty: WW2 ve Call of Duty: Black Ops 3 için aynı periyotta olduğu da gözlemlendi. Bu; yeni Blackout modu geleneksel tek oyunculu mod yerine sayılırsa Black Ops 4 için uygun bir karşılaştırma diyebiliriz. Bu da, ticarete değer olduğuna inanmak için sağlam bir temel olarak görülebilir.

Activision’ın Blizzard’ın Battle.net’e geçmesi sonucu, PC oyuncularının sayısında ilk üç günde bir önceki yıla göre iki kattan fazla büyüme belirtileri de gösteriyor. Son olarak, PlayStation Store’da dijital tam oyun satışları için yeni bir rekor  ve Xbox One’da en çok satan Activision dijital oyunu olarak bir rekor daha kırdı.