Instagram Ekran Görüntüsü Alma Bildirimi Gönderiyor

Instagram Ekran Görüntüsü Alma Bildirimi Gönderiyor

Instagram şu sıralar yeni bir özelliği deniyor. Hikayesinin ekran görüntüsünü aldığınız kişiye artık bildirim gönderecek. Bu özelliği DM kısmında zaten etkinleştirmişti. Konuşma esnasında gönderilen fotoğraf veya videonun ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gidiyordu. Artık bu özelliği hikayeler kısmında da göreceğiz.

Instagram TechCrunch‘a yaptığı açıklamada, yeni özelliğinden bahsetti. Bir kişinin hikayesinin ekran görüntüsünü almaya kalkarsanız bu kişiye bir bildirim gideceği ile ilgili bir uyarı yazısının karşınıza çıkacağı söylendi. 

Hikayeler kısmında sol alt köşede hikayenizi gören kişileri görmenizi sağlayan alana dokunduğunuzda Snapchat’teki gibi isminin yanında bir simge oluşacak. Bu sayede hikayelerinizin kimler tarafından ekran görüntüsü alındığını görebileceksiniz. 

Bazı kullanıcılar Snapchat‘teki bu özellikler yüzünden Instagram‘a geçtiklerini belirtiyorlar. Şimdi nereye geçecekleri ise merak konusu. Instagram muhtemelen insanların bu özelliğe nasıl tepki vereceğini test ediyor. İzlenimleri sonucunda kendine bir yol seçecek. 

Eğer iyi bir stalkersanız Snapchat’ten de bildiğiniz bazı ekran görüntüsü alma yolları mevcut. Hikayeyi yükledikten sonra telefonu uçak moduna alıp ekran görüntüsü almak zor zamanlarınızda size yardımcı olabilir. Instagram buna da bir çözüm bulmadan denemeye başlayın. 

Kaynak: 1