Instagram Hikayeler Kamerasına “Portre Modu’ Özelliği

Instagram Hikayeler Kamerasına “Portre Modu’ Özelliği

Instagram Hikayeler Portre Modu

Instagram Hikayeler Portre Modu

Instagram‘ın Hikayeler kamerasına “Portre Modu” geliyor. Akllı telefonların arka ve ön kameralarındaki sevilen özelliklerden biri de Portre Modu’dur. Bu özellik artık uygulamalara da gelmeye başladı. Şimdi de Instagram Hikayeler özelliğine bu modu getirmeyi planlıyor.

Portre Modu’nun çalışmasının mümkün olabilmesi için yazılımlar ile kamera sensörünün uyumlu olması gerekmektedir. Artık bazı dijital dedektiflikler sayesinde, Instagram’ın Hikayeler’inin gizli özelliklerinden biri bir sır değil. Uygulamanın kodunda gizlenen özellik, Portre Modu’nu işaret etmektedir.

Instagram Hikayeleri şu anda yalnızca dikey fotoğraflar için optimize edilmiş durumda, portre modunda resimleri yakalamayı zorlaştırıyor. Instagram’ın muhtemel görsel/işitsel çağrı özellikleri hakkındaki haberi ilk yorumlayan yazılımcılar, uygulamanın APK‘sını ayrıştırdı ve “portrait_shutter_icon.png” başlıklı bir simge buldu. Bu da uygulama içindeki gizli bir portre modunun olduğunu gösterdi.

Hikayeler Portre Modu

Hikayeler Portre Modu

Instagram tarafından bu özelliğin gelip gelmeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Ama bu özelliğin gelme ihtimali bile çoğu kullanıcıyı sevidirmiş durumda.

Kaynak: 1