İnstagram Karanlık Mod Detayları

İnstagram Karanlık Mod Detayları

    Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram, kullanıcılarını memnun etmek için sürekli yenilikler üretme çabasında. Özellikle 2012 yılında Facebook’un satın almasından sonra gözle görünür şekilde yenilikler üreten İnstagram, asla durmak bilmiyor ve günler geçtikçe güncellemelerle platformu zenginleştirmeye devam ediyor.

  Son yıllarda popüler sosyal medya uygulamalarının üzerinde en çok çalıştığı yenilik karanlık mod. Teknolojinin gelişmesiyle etrafımızda birçok radyasyon yayan ve bize etki eden cihazlar olmaya başladı. Bunların başında tabi ki telefonlar ve televizyonlar geliyor. Bu cihazların yaydığı radyasyon ve sebep olduğu göz problemleri ileride göz sağlığı için sorunlar çıkartabiliyor. Şirketler’de bunların farkında olacak ki çalışmalarını karanlık mod üzerinde yoğunlaştırdı.

   İnstagram’ın Android platformlarda yayınladığı son güncelleme ile birlikte karanlık mod özelliği cihazlara geldi. Android kullanıcılarının bu özelliği kullanabilmesi için Android sürümlerinin 10 olması gerekmektedir. 

   Biz de bugün sizlere Android ve iOS platformlarında karanlık modu nasıl aktifleştireceğinizden biraz bahsedeceğiz. 

  Karanlık Mod Nasıl Aktifleştirilir ? 

   Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki İnstagram’ın güncel olduğundan emin olun ve ardından telefonunuzda Yerleşik karanlık modu aktif hale getirin. Bundan sonra telefonunuz koyu bir temaya sahip olacak. Bundan sonra İnstagram uygulamasına giriş yaptığınızda karanlık bir temayla karşılaşacaksınız. Ancak şunu söyleyelim, bu karanlık tema modu’nu şu an her uygulama desteklememekte bundan dolayı da her uygulamada karanlık temayı aktif edemeyebilirsiniz.

Android İnstagram Karanlık Mod

Android İnstagram Karanlık Mod

  Android kullanıcılarının bu yeniliği kullanması için öncelikle Android sürümünün 10 olması gerekiyor. Güncelleme maalesef bu sürümden düşük sürümlere sahip olan cihazları kapsamıyor. Ancak yabancı forumlarında bazı Android kullanıcılarının bu modu çalıştıramadığı belirtiliyor. Ama kısa süre içerisinde gelecek güncellemelerle bu sorununda çözüleceği düşünülüyor.

iOS İnstagram Karanlık Mod

iOS İnstagram Karanlık Mod

    iOS kullanıcılarının bu özellikten yararlanabilmesi için iOS sürümünün 13 olması gerekiyor. Android’te de olduğu gibi bu işletim sisteminin altındaki sürümlere sahip cihazları da güncelleme kapsamıyor. Ayrıca iOS kullanıcılarının da bazıları bu özelliği kullanırken sıkıntı yaşadıklarını belirtmişler ancak bu sorunda gelecek güncellemelerle çözülecektir.