Instagram, Kullanıcıların Gönderilerini Doğrudan Hikayelerde Paylaşma Özelliği Getiriyor

Instagram, Kullanıcıların Gönderilerini Doğrudan Hikayelerde Paylaşma Özelliği Getiriyor

Instagram Hikayelerinde Gönderi Paylaşma

Instagram Hikayelerinde Gönderi Paylaşma

Kullanıcıların hem kendi hesaplarından hem de takip ettikleri herkese açık hesaplardan gönderileri doğrudan bir etiket olarak paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir özellik var.

Instagram, beğendiğiniz arkadaşınızın gönderisini ve markaların tanıtımına yardımcı olmak için kullanacağınız duyuruyu kendi hikayenizde paylaşmayı daha kolay bir hale getiren özelliği sundu. İnsanlar bunu sürekli yaptığı için; görüntüyü kaydetmekten veya ekran yakalama görüntüsü almaktan daha kolaydır. Hikayenizde paylaştığınız herhangi bir gönderi, orijinal gönderinin kullanıcı adını ve orijinal yayının geri bağlantısını içerir.

Kullanıcılar, Instagram’daki bir gönderiyi, Instagram Direct üzerinden kullanacakları gönderideki aynı kağıt uçak simgesine dokunarak hikayelerinde paylaşabilecek. Gönderiler, gönderilmeden önce özelleştirilebilir, arka planları yeniden düzenlenebilir, yeniden boyutlandırılabilir. Ayrıca her zaman olduğu gibi gönderilere emoji, yazı ve çıkartmalar yerleştirilebilir.

Yalnızca herkese açık hesaplardan gelen gönderiler hikayelerde paylaşılabilir ve kullanıcılar diğerlerinin gönderilerini paylaşmalarını devre dışı bırakma seçeneğine sahiptir.

Yeni hikaye paylaşımı özelliği, bugün Android‘de kullanıma sunulmak üzere sunuldu ve önümüzdeki hafta iOS‘da sunulması bekleniyor.