Instagram Yorumları Artık Toplu Olarak Silinebilecek

Instagram Yorumları Artık Toplu Olarak Silinebilecek

Yeni özellik birlikte Instagram yorumlarını toplu olarak silmenizi sağlayacak. Ayrıca artık olumlu yorumları sabitleyebilecek, sizi Instagram'da kimlerin etiketleyebileceğini ve kimlerin hakkınızda bahsedebileceğini kontrol edebileceksiniz.

Çevrimiçi zorbalık özellikle sosyal medyada ciddi bir sorun haline geldi. Özellikle daha genç popülasyona sahip popüler sosyal medya platformlarında daha yaygın. Örneğin Instagram gibi. Instagram da yıllardır bu çevrimiçi zorbalıklarla mücadele etmeye çalışıyor.

Topluluk Standartları Uygulama raporunun beşinci baskısının yanı sıra Instagram bir dizi yeni özellik açıkladı. Instagram blogunda belirtildiği gibi, bunların hepsi Instagram kullanıcılarının çevrimiçi zorbalığa karşı savaşmasına yardımcı olmak için tasarlandı.

İlk yeni özellik istenmeyen etkileşimleri yönetmenizi sağlıyor. Yorumları önceden tek tek silebilirken, şimdi bir seferde en fazla 25 Instagram yorumunu toplu olarak silebilirsiniz. Ayrıca olumsuz yorumların arkasındaki birden fazla hesabı engelleyebilir veya bunları kısıtlayabilirsiniz.

Öte yandan olumlu yorumlara da vurgu ekleyebilirsiniz. Şu anda test edilmekte olan Sabitlenmiş Yorumlar özelliği, belirli sayıda yorumu bir konunun üst kısmına sabitlemenizi sağlıyor. Bunun amacı ise hesabınız için istediğiniz tonu ayarlamanıza izin vermesidir.

Son fakat aynı zamanda önemli olan bir diğer özellik ise, artık sizi kimlerin etiketleyebileceğini ve bunlardan bahsedebileceğini seçebilmeniz. Instagram sizi kimin etiketleyebileceğini veya size söz verebileceğini yönetmenize olanak tanıyan yeni bir kontrol seti sunuyor. Bu seçeneği hiç kimseyle, sadece sizi takip edenlerle izin verebilir veya herkesle olmak üzere ayarlayabilirsiniz.

Bunların hepsi, insanların çevrimiçi zorbalığa karşı savaşmasına yardımcı olacak sağlam özellikler. İnsanlara bu sorunla mücadele etmek için ihtiyaç duydukları araçları vermek herkesin isteyeceği bir şey. Instagram uzun yıllar boyunca rakiplerinin gerisinde kaldı, ancak şimdi bu konuda öncülük ediyor.