Instagram’da Kronolojik Ana Sayfa Düzeni Geri Geliyor

Instagram’da Kronolojik Ana Sayfa Düzeni Geri Geliyor

Instagram Kronolojik Ana Sayfa Özelliği

Instagram Kronolojik Ana Sayfa Özelliği

Instagram, bazı kullanıcılara göre kronolojik ana sayfa özelliğini test ediyor. Kullanıcılardan biri olan Gunnar Freyr (@icelandic_explorer), kendi kronolojik ana sayfasında ilerlerken yaptığı bir hikâyede video yayınladı. Bazı diğer kullanıcılar da, bunu fark ettiğini bildirdiler.

Facebook farklı olarak yapılan değişikliklerden biri Facebook benzeri olmayan kronolojik bir ana sayfa olmuştu. Bu, çoğu veya son zamanlarda takip edilen hesaplarla iletişim kurduğunuz kişilerin görüntülerini otomatik olarak oluşturan ve diğer içeriği ana sayfadan iten bir algoritma ile güçlendirildi. Buradaki mantık, uygulamayı açtığınız günün saatinden bağımsız olarak, en çok ilgilendiğiniz hesapların her zaman en üstte olacağıydı.

Instagram Kronolojik Ana Sayfa

Instagram Kronolojik Ana Sayfa

Bazı kullanıcılar bunu benimseyemedi. Acemi kullanıcılar için bile kronolojik bir ana sayfayı anlamak kolaydır. Her gönderiyi, her zaman uygulamanızı açtığınızda tutarlı olan ana sayfada mantıklı bir yer olarak verir. Ayrıca, özellikle bu sıralar bu resimler için önemliyse, bir kullanıcının diğerinden sonra gönderdiği çoklu görüntülere net bir hiyerarşi verir. Mevcut algoritma, yalnızca farklı hesaplardaki görüntüleri karıştırmakla kalmadı, aynı zamanda mantıksal bir sebep olmaksızın aynı hesaptan gönderilen görüntülerin ana sayfayı da karıştırdı.

Ancak, bu konudaki en kötü şey, bundan vazgeçmenin bir yolu yoktu. Facebook, bu özelliği kullanıcının ilgisi olarak tanıtmış ve kullanıcı etkileşimini artırmıştır. Ama bu marka sayfalarını değerini artırmış, sürekli takip ettiğiniz sayfalar arada kaybolup gitmiştir.

Facebook’un amcının ne olduğu belliydi ama iki yılın ardından kullanıcılardan gelen şikayetlerden sonra Facebook’un nihayet şikayetleri dinlemeye karar verdiğini görüyoruz. Şu andan itibaren, isteğe bağlı bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor, bu yüzden algoritmik ana sayfayı gerçekten sevenler muhtemelen rahatsız olacak, ancak kullanıcıların büyük çoğunluğu nihayetinde memnun kalacaktır.

Kaynak: 1