Instagram’dan Yeni Oynatma Seçenekleri

Instagram’dan Yeni Oynatma Seçenekleri

Mesajlaşma, Snapchat‘in kalbidir. Dolayısıyla hikayeleri kopyaladıktan sonra Instagram, Direct’in samimi kullanımını başka yerde bulunmayan gizlilik denetimleri ile artırmayı düşünüyor. Şimdi, Instagram Direct ile kameradan geçici bir fotoğraf veya video gönderdiğinizde alıcıların yalnızca bir kez görüntülemesini, geçici olarak görüntülemesini veya sohbet günlüğünde kalıcı bir minik resim görüntüleyip görüntüleyemeyeceğine karar verebilirsiniz.

Daha önce tüm mesajlar geçici olarak tekrar oynatılırdı sonra da tamamen kaybolurdu. Snapchat,  göndericilerin seçeneği devre dışı bırakmasına imkan vermeden, bir fotoğrafı veya video mesajını geçici olarak tekrar oynatmanızı sağlar.

Yeniden yürütme denetimleri, gönderilen gönderinin ekran görüntüsünün alınırken bildirim gitmemesi için başka bir kamera ile ekran görüntüsü alınmasını önleyecek. Bu arada, bazı mesajlar kalıcı olarak ayarlanabilir, böylece geriye dönüp hatırlamak kolaydır. Birinin görsel bir mesajda olanı unutması, kaybetmesi durumunda bir konuşmanın bağlamının kaybedilmesine engel olur.

Instagram Kasım ayında eklediği yeniden oynatma ve bir kez görme seçeneklerinden sonra geçen ay sohbette sakla seçeneğini de sunacağını açıkladı.  Bir Instagram sözcüsü TechCrunch’a “Bu güncellemelerin tamamı, insanlara Direct’teki arkadaşlarıyla paylaştıkları şeyleri daha fazla kontrol etmesini sağlamak için tasarlandı.” dedi. 

Hikayelerin Ötesinde Sohbette Savaş

Daily Beast’ın Taylor Lorenz şirketinin kullanım verileri Snapchat‘in hikaye özelliğinin kullanımının geçen sene oldukça düştüğünü belirtti. Buna rağmen verilere göre mesajlaşma özelliği hala kullanılıyor. 

Instagram, geçtiğimiz Nisan ayında geçici ve sürekli Direct mesajlaşmayı birleştirdi ve Aralık ayında bağımsız bir Direct uygulaması test etmeye başladı. Şimdi ise Instagram Stories ve Whatsapp Status‘un ise 300 milyonun üzerinde günlük kullanıcısı var.

Snapchat’in günlük story kullanım rakamları.

Snapchat’in günlük kişisel snap özelliğinin kullanım rakamları.

Instagram ve Snapchat, birbirleriyle olan yarışlarında farklı yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Instagram Story‘lerinin, hayatınızın kalıcı özet akışlarından fazlasını paylaşmanıza izin vermesi bekleniyordu. Kullanıcılar, Snapchat‘te özel,kışkırtıcı, saçma story ve mesajları paylaşmayı tercih ederken, Instagram daha filtrelenmiş fotoğrafların ve mesajların paylaşıldığı bir ortam halini alıyor.

Tekrarlamaları engellemek veya mesajların tamamen kaybolmasını engellemek, Direct‘in daha geniş bir görsel iletişim yelpazesini kapsamasına izin verebilir.

Kaynak: 1