iOS 14 Güncellemesi Fornite'ı Kaybetmenize Neden Olabilir

iOS 14 Güncellemesi Fornite'ı Kaybetmenize Neden Olabilir

Son ayların en çok konuşulan olayı olan Epic ve Apple tartışması her geçen gün büyümeye devam ediyor. Son olarak resmi Fornite Twitter hesabı, iOS 14 güncellemesinin, oyuncuların Fornite'a erişimi kaybetmesine neden olabileceği konusunda uyardu. Diğer uygulamaların aksine, oyuu daha önceden yüklediyseniz bile oyunu yeniden indiremiyorsunuz.

 

Açık olmak gerekirse, sorunun güncellemenin kendisiyle değil iOS 14 kurulum süreciyle ilgili olduğu görüşüyor. Takip eden bir tweet'in de açıkladığı gibi, Apple size büyük güncellemeye yer açmak için uygulamaları geçici olarak kaldırma seçeneği sunuyor. Fornite oyuncuları bu seçeneği kabul ederse oyunu yeniden yükleyemezler çünkü Apple, App Store'dan kaldırılmıştır. Bazı Twitter kullancııları ise, iOS 14'ü yükledikten sonra oyunu oynayabildiklerine dair tweetler attılar.

Çoğunuzun bildiği gibi, Apple oyunu App Store'dan engelledi çünkü Epic Games, Apple'ın tüm satışlardan aldığı %30 kesintiyi aşmaya çalıştı ve doğrudan Epic'ten para birimi ve kozmetik satın alan oyunculara %20 indirim sundu. Olaylar şu ana kadar herhangi bir sonuca varmış değil. Her iki şirket için de hukuki süreçler devam ediyor.