Irrational Games Artık Ghost Story Games Adını Kullanacak

Irrational Games Artık Ghost Story Games Adını Kullanacak

Irrational Games Artık Ghost Story Games Adını Kullanacak

Bioshock’un yapımcıları artık yeni uğraştıkları işleri de yansıtan bir isim kullanacak. Irrational Games artık Ghost Story Games olarak anılacak. Stüdyo haberi resmi sitesinden ilk projelerini de anlatan bir yazıyla verdi. Ghost Story’nin ilk projesi hakkında bildiğimiz her şeye hızlı bir gözatmak için stüdyo başkanı Ken Levine’nin önceden söylediği sözlerle bu yeni ayrıntıları bir araya getirdim.

BioShock Taraftarları Beğenecek

Ghost Story yeni oyunlarının Bioshock oyunları fanlarınabayağı bir cazip geleceğini söylüyor.

Öncelikle şunu bilin ki bu oyun çevre grafiklerinin süper olduğu, savaş animasyonlarının ve güçlü yeteneklerin olduğu birinci oyuncu gözünden bir oyun olmayabilir, fakat bu çok uzak bir ihtimal. Çünkü, Levine akıllarında oyuncu gözünden olduğunu söyledi.

Oyun Öyküleyici ve Sistem Odaklı Olacak


 Irrational Games,çalışanlarının çoğunu attı tabiki Ghost Story’e dönüşmeden önce yaptı bu işi,Levin, BioShock gibi anlatı odaklı oyunlar ve Civilization gibi daha sistem odaklı oyunlar arasındaki boşluğu kapatmak için yeni bir konsept geliştirdi.Buna da hem öyküleyici hemde lego (çok sayıda minik parçanın arasından yeniden anlatılabilir anlatım oluşturma) ismini verdi. Levin bir Bioshock’tan ilham alarak hatırda kalan bir ama pir diyebileceğimiz bir olay örgüsüne sahip bir oyun olacağını söyledi. Diğer bir deyişle oyuncunun hareketleri ön planda ve her şey süper bir şekilde oynanabilir halde.


İlginç karakterler ile Dolu


BioShock Infinite’den Elizabeth’i video oyunlarının Disney prensesi yapmak için büyük çaba harcayan stüdyo yine iyi karakter yaratıyor.Pek şaşırtıcı gelmedi tabi. Eğer bu lego olayı karakterleri pasta kalıbından çıkmış hale getirir diye korkuyorsanız,korkmayın.


Zor Olacak Diyorlar…

Eski Irrational Games oyunlarına baktığınızda rekabetin akla gelen ilk şey olmadığını görürsünüz ama rekabet artık Ghost Story Games için bir odak noktası. Stüdyo röportajında şöyle diyor, “Oyunların hikayeler kadar zorlayıcı olduğu deneyimler üretmek” istiyoruz.’’. Aynı zamanda animatör Seth Kendall, “çekirdek oyuncular için çekirdek oyunları yapma konusuna gerçek anlamda odaklandığını” belirtti. Hikayeyi vurgulayan birçok oyun, oyunculara oyun zorluğunu önemli ölçüde azaltma seçeneği sunar fakat Ghost Story Games artık bu yönteme elveda dedi.


Bilim Kurgu Tarzında Olacak


Levine 2015 yılında bir sonraki oyunlarının bilim kurguiçerikli ve çok farklı olacağını söylemişti.

Yani Bioshock  gibi bir şey olmayacağıdan eminiz. Yeni stüdyonun yaptığı ”merak ve nostalji” konuşması bilim kurguya yönelmenin  eski bir yöntem yöntem olduğu anlamına gelebilir. Ken Levine, bilim kurgu kült klasik filmi Logan’s Run’ın yeniden tasarlanması için önceden bir senaryo yazdı; Bu yeni oyun 70’li yıllara benzer bir bilim kurgu hissi uyandırırsa ne kadar hoş olurdu değil mi? Elbette bu sadece bir tahmin, ancak cevap çok güzel.

Oynamakiçin Uzun Süre Beklemek Zorunda Kalmayabilirsiniz !

IrrationalGames’in son dönemlerinde, gelişmiş kalkınma döngüleri ve yoğun bir gizlilik ile saklı tutmuştur. Eğer bu döngüler berbat olursa hiç iyi şeyler olmaz stüdyo adına. Ancak Levine, Lego fikrinin faydalarından birini anlattı. Her oyun farklı şekilde oynanabildiğinden , böyle bir durumun olması halinde bile hiçbir şeyi berbat edemeyeceğini söyledi. Ghost Story bu fikri takip ediyorsa, bu fikir erken erişim testleri için daha erken halka açıklanabileceği anlamına gelebilir.