Işın İzleme Desteği Minecraft’a Geliyor

Işın İzleme Desteği Minecraft’a Geliyor

Minecraft Işın İzleme

Minecraft Işın İzleme

Modderlerin etkileyici efektlerle Minecraft‘a yol izleme (ışın izlemeye benzer) eklediğini gördük. Ama şimdi Nvidia, bunun için resmi ışın izleme desteği üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu açıklama, Super Duper Graphics paketinin “teknik olarak zorlu” olduğu için iptal edilmesinden sadece bir hafta sonra geldi.

Nvidia, voksel tabanlı bir oyunun bu şekilde yükseltilmesinin faydalarını şu şekilde açıklıyor: “Aydınlatma, dünya değiştikçe blokları ve binaları gerçekçi bir şekilde aydınlatacak şekilde ışığa izin vererek gerçek zamanlı küresel aydınlatmaya yükseltilir. Glowstone ve Lava gibi salınan bloklar, diğer dinamik oyun öğeleriyle birlikte ortamları aydınlatabilir. Su, cam ve diğer yansıtıcı yüzeyler, çevresini yansıtan doğru gerçek zamanlı yansımalar gösterir.”

İyi haber şu ki, bu güncelleme ayarlanabilir olacak. Bu yüzden; “daha önce imkansız olan yeni oyun içi tasarımları gerçeğe dönüşür: karanlığa gömülen, oyuncunun meşalesinin ışığına çekilen düşmanca çetelerle dolu ürkütücü bir vadi; aynalardan yapılmış eğlenceli evler; ya da içinde değerli kaynaklar ya da tehlikeli lavlarla parlayan mağaralar.”

Polygon’a göre, ışın izleme Minecraft’a “gelecek yıl içinde” gelecek.