İşte Asus ROG’un Ryzen İçin Yaptığı Anakart!

İşte Asus ROG’un Ryzen İçin Yaptığı Anakart!

Bu Proje İçin Bitspower ile Ortaklık Kurdular!

Yeni amiral gemi anakart serisi doğuyor! Asus yavaş yavaş Ryzen‘de bir sistem kurmak isteyen üreticiler için üretilen soket AM4 anakart serisini ayrıntılandırıyor. Anakart ROG bölümünden Crosshair VI Extreme üst uç X370 yongasetini kullanacak ve meraklıları ve overclock yapan kullanıcılar için ön plana çıkaran 13 adet fan başlığı da dahil olmak üzere bir sürü özellikle kutup pozisyonunu alacak.

Bu fan başlıklarının tümü hem havayı hem de sıvı soğutma ayarlarını destekleme görevini üstlenecek. Ayrıca, bu kart Asus’un toplam fan başlık sayısını 16’ya çıkartan bir fan genişletme kartını destekliyor. Sıvı soğutmayı planlayan kullanıcılar için, monoblok sıcaklıklarını, akış oranlarını ve kaçak tespit devrelerini izlemek için özel bir başlık bulunuyor. Bunun üzerine, Asus, bu anakart için özel olarak yapılmış bir monoblok üretmek için Bitspower ile ortaklık kurdu.

Başlıklar konusundayken söyleyelim, adreslenebilir ışık şeritleri için, her bir LED’i ve gelişmiş efektleri kontrol etmenize izin veren LED şeritlerinden iki tane daha bulacaksınız. Kart PCIe x16 yuvalarından ikisi metal ile güçlendirilmiş ve aralıklı olarak 2.5 yuvalı grafik kartı barındırıyor. Üç yönlü yapılandırmalar için güçlendirilmemiş üçüncü bir PCIe x16 yuvası ve üç PCIe x1 yuvası da özellikler arasında bulunmakta.

Bir sürü USB konektörü, yükseltilmiş 2×2 antenli dahili 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1, SupremeFX S1220 ses ve en yeni SSD’ler için M.2 bağlantısı da bulunuyor.

Asus, ROG Crossfire IV Extreme’in Ağustos başında 349 dolara satışa sunulacağını söyledi.

Bu Proje İçin Bitspower ile Ortaklık Kurdular!