İşte Overwatch’ın yeni kahramanı Orisa

İşte Overwatch’ın yeni kahramanı Orisa

Overwatch’ın 24. kahramanı, dört bantlı Omnic tank Orisa, artık tüm oyuncular için kullanıma sunuldu. Bir takımın savunmasının merkezi olarak işlev görebilen, düşük hareket kabiliyetine sahip, yüksek korumaya sahip bir ‘Reinhardt tipi tank’ olarak tasarlanan Orisa, önünden gelen veya menzilli saldırıları yere fırlatabilen geniş gelen hasarı azaltan ve kalabalığın kontrolünü engelleyen savunma amaçlı kalkana sahiptir. 

Orisa, Overwatch PTR’de birkaç haftadır oynanıyor ve biz de onu tanımaya biraz zaman harcadık. Biraz diğer tank kahramanlarının birleşimi gibi hissettiriyor -Reinhardt gibi büyük, güçlü bir kalkan var, ancak değiştirilebilir olmanın ötesinde, Winston’un bariyeri gibi yere oturuyor (ve cooldowna sahip). Ayrıca, Zarya için tasarlanmış baloncuklara benzer müttefikleri korumak için menzili ayarlamak için bariyer de atabilmekte. Son olarakta, birincil silahı Fusion Driver, D.Va’nın toplarının uzun menzilli bir versiyonuna benzer biçimde, sürekli ve aralıklı hasar veriyor.

Orisa’nın geri kalan yetenekleri – düşmanları bir araya getiren minyatür bir yerçekimi dalgalanması, Hasarı azaltan ve kalabalığa karşı bağışıklık kazandıran savunma amaçlı bir tutkal ve ekibinin hasarını yumuşatan bir yetenek…idare edilmesi zor karakterlerden biri olacak gibi görünüyor. Özellikle Reinhardt’ ın alternatifi olduğu kanıtlanırsa,..

Blizzard, önümüzdeki hafta rekabet oyununda Orisa’nın devre dışı bırakılacağını ve hızlı oyun, özel oyunlar ve rekabet gücüne girmeden önce oyun alanına uyum sağlama şansı verdiğini söyledi. Ayrıca bugünün düzeltme patch’i (1.9) Overwatch canlı sunucularına bir sürü kahraman dengesi değişikliği getirdi.

Ana’nın Biyotik Tüfeği’nin hasarı 80’den 60’a düşürüldü, Junkrat artık kendi patlamaları ile kendisini yaralamıyor ve Winston’un Bariyer Projektörü şimdi bariyer yerleştirildiğinde, yerine oturduğu zaman cooldownunu başlatıyor.

Sombra’nın da birkaç değişikliği var: Translocator’ın soğuması altı ila dört saniyeye indirildi, ses çıkışı ve gizliykenki VO azaltıldı ve takım arkadaşları artık duvarlardan sağlık paketlerini görebilecekler. Zarya’nın Bariyerleri, Winston’un İlk Hayat Rage yumrukları gibi melee knockback’den artık korunamamakta. (Bu, Pharah’s Concussive Blast gibi engellerin dışından gelen efektlerden gelen knockback’leri etkilemiyor.) Son olarak, Zenyatta’nın alternatif yangın cooldown’u bir saniyeden 0.6 saniyeye düşürüldü ve silah yayılması kaldırıldı.