Kripto Para Birimi Borsası Coinbase Beklenen SegWit Yükseltmesini Çıkardı

Kripto Para Birimi Borsası Coinbase Beklenen SegWit Yükseltmesini Çıkardı

Coinbase SegWit Yükseltmesi

Coinbase SegWit Yükseltmesi

Kripto Para Birimi Borsası Coinbase Şubat 5 Pazartesi, Bitcoin (BTC) gönderme ve alma işlem sürelerinin ve ücretlerinin düşürülmesine yardımcı olacak olan Bitcoin adresleri için Segregated Witness (SegWit) ölçeklenebilirlik yükseltmesini yakında uygulayacaklarını açıkladı.

SegWit uygulamalarının sınanmasının son aşamasında olmasına rağmen, Coinbase müşterilere, konuyla ilgili Aralık 2017 blog yazısına değinerek güvenlik ve performansa yeni özelliklere göre öncelik verdiklerini hatırlattı.

Coinbase, ilk olarak Aralık 2017’de SegWit yükseltmesini ekleme kararını açıkladı. Ağustos 2017’de Bitcoin Çekirdek geliştirme ekibi tarafından sunulan yükseltme, işlemlerin boyutunu küçülterek Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorununu ele aldı.

“witness” imza verilerini her işlemin sonuna kadar taşıyarak, Lightning Network gibi ikinci katman çözümlerine yardımcı olan Bitcoin’in yumuşaklık sorununu çözüyor.

Popüler kripto cüzdanlar Trezor ve Ledger, Ağustos çıkışından kısa bir süre sonra SegWit’e geçti.

Geçtiğimiz aylarda yavaş işlem süreleri ve ağ tıkanıklığı Bitcoin tüccarları için sıkıntılı olmuş, bazı Blockchain tabanlı işletmeler giderek artan işlem ücretleri nedeniyle BTC’den uzaklaşmıştı.

Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı, “ağ tıkanıklığı ve manuel işleme” nin baskı son tarihlerini imkansız hale getireceğini gerekçe göstererek Ocak ayında konferansa giden kripto para ödemelerini kabul etmeyi bırakmak zorunda kaldı.

Ocak ortasında yazılım mühendisi Jameson Lopp, Blockchain ve Gemini “blok alanını yetersiz kullanarak” ağ tıkanıklığına neden oldukları için Coinbase gibi kripto para birimleri hizmetlerini sorumlu tuttu:

Coinbase müşterileri, bir ay önce SeinWit yükseltmesinin Coinbase için öncelik haline gelmesi için bir dilekçe başlattı ve sonunda 12.000’den fazla imza topladılar. Coinbase’in 5 Şubat tweet’i ile dilekçe bir güncelleme ekledi:

“Coinbase nihayet bizi duydu ve SegWit’in yeni özelliklere göre önceliklendirilmesine devam ediyor! […] İşte Bitcoin için daha parlak bir gelecek :)”

Kaynak: 1