KuCoin Nedir? KuCoin Hesabı Nasıl Açılır?

KuCoin Nedir? KuCoin Hesabı Nasıl Açılır?

KuCoin

KuCoin

Kucoin, 2017’de ortaya çıkan, iyi yatırımcıların ve dolayısıyla kripto para birimleri listelenmesi için gelecek projelerin ilgisini çeken, Asya’daki çok değişen borsa piyasasında bir kaç ay içinde çok iyi kabul gören Asya borsasıdır.

Arka plana bir göz atalım; hatırlayacaksınız bir kaç ay önce Binance adlı bir borsa türedi. Büyük ihtimalle onu biliyorsunuz hatta hesabınız bile olabilir. Yavaş yavaş, bu borsa büyümüş ve Bittrex‘i aşmıştır. Hepsi reklam modeli, ICO’lardan gelen destek ve ticaret müsabakaları sayesinde gerçekleşti (Örneğin; son zamanlarda TRON ve şimdi yeniden tekrarlanıyor).

Ama ilginçtir ki binance borsa olmakla kalmıyor onun da kendi kripto parası var; BNB. BNB’nin faydası komisyonları korumaktır, ancak ticarete de hizmet eder. Bu, başlangıç fiyatının yaklaşık 50 kat artmasına neden oldu, çünkü insanlar bunu almayı bırakmıyor. Ve biz yaklaşık 5 aylık bir süreden bahsediyoruz.

Ve şimdi de Kucoin göründü…

KuCoin bir adım daha ileri gitmeye karar verdi. BNB’ye alternatif olarak KCS (KuCoin Shares) oluşturdu. Çalışma sistemi, her ticarette % 0.1 ücret (alıcı ve satıcı, toplam % 0,2 ücret) talep ediyor ama bu komisyonun yarısının KCS sahiplerine gittiğine karar veriyor. 

Örnek olarak sunarsak; Borsanın hacmi 60 milyon dolar olsun. Bu, günlük olarak 60.000.000 * % 0.2 = 120.000 dolar toplanacağı anlamına gelir. Yani günlük kar payı 60.000 dolardır. 

100,000,000 KCS olduğunu var sayalım. Dolayısıyla her KCS için 60.000 / 100.000.000 = 0.0006 dolar günlük kazancınız olur. 

Az gibi görülebilir. Ama ilerleyen zamanlarda KCS’nin borsaların TOP 10’una yerleştirildiğini düşünün. Yarım milyon dolarlık hacimden bahsediyorduk, bu da kar oranını 10 artırmak demektir. XRB’nin KuCoin’de görünebileceği yönünde konuşmalar var, para biriminin KuCoin gibi bir borsaya verebileceği etkiyi düşünün. Eğer KCS almak isterseniz “KuCoin Shares Nasıl Alınır?” yazımıza göz atabilirsiniz. 

Hızla büyüyen KuCoin Borsasına siz de katılmak isteyebilirsiniz. Bitcoin ve altcoin gibi kripto para birimi işlemleriniz için binance.com sitesine üye olabilirsiniz. 

Diğer altcoin işlemlerinizi veya KuCoin’deki borsa işlemlerinizi nasıl yapacağınız hakkında  bilgi isterseniz “Altcoinler Nasıl Alınır?” makalemize göz atabilirsiniz. 

Türkiye’deki coin siteleri için Coin Borsaları yazımıza bakabilirsiniz. 

Ayrıca; güncel Bitcoin Fiyatları için bu websitesinden yararlanabilirsiniz.