Laptoplarda Oyun Oynamak için En İyi İpuçları

Laptoplarda Oyun Oynamak için En İyi İpuçları

Laptopda Oyun Nasıl Oynanır?

Laptopda Oyun Nasıl Oynanır?

Bir dizüstü bilgisayarda oyun asla mükemmel olmayacak. En azından en sevdiğiniz nişancını masaüstünde oynamakla kıyaslandığında. Bileşenleri göreceli olarak küçük bir dizüstü bilgisayar kasasına sıkıştırmak, onları büyük bir miktar küçültmek ve tüm bileşen yerinin aşırı ısınmasını önlemek için mecburi tavizler verilmekte.

Ancak bu tavizler, bir dizüstü bilgisayardaki oyunların işe yaramayacağı anlamına gelmez. Dışardayken ve belki de uzun ve sıkıcı bir yolculukta PC oyunlarının keyfini çıkarmanın tek yolu budur. Ayrıca, dizüstü bilgisayar oyun deneyiminizi daha iyi bir hale getirmenin kesinlikle yolları vardır; bu yazıda bunları inceleyeceğiz. İşte dizüstü bilgisayarda oyun oynamak için en iyi ipuçları.

En iyi oyun performansını alabileceğiniz laptoplar için en iyi oyun laptopları konumuzu inceleyebilirsiniz. Ayrıca daha iyi bir tasarımda oyun oynamayı düşünüyorsanız ince ve hafif en iyi oyun laptopları konumuza da göz atmayı unutmayın.

1. Abartmayın

Açıkçası daha az teknik özellik gerektiren oyunlar seçmek için para ödemek yeterli olacaktır. Bunlar bir dizüstü bilgisayarda çok daha düzgün çalışır (özellikle daha ucuz veya daha düşük kaliteli bir dizüstü bilgisayar için). Tabii bu, iddiasız grafiklere veya belki de daha eski oyunlar anlamına gelir.

Ama bu, çöp oyunları oynamanız gerektiği anlamına gelmez, çünkü CPU ya da GPU-yoğun olmayan bazı büyük çağdaş Cuphead veya Thimbleweed Park gibi indie oyunları mevcuttur ve klasikler hala klasiktir. Modern oyunları düşünüyorsanız, The Sims 4 gibi daha hafif bir şeyi deneyebilirsiniz (daha düzgün bir çalışma için aslında bir “dizüstü bilgisayar” moduna sahip). The Sims 4 de dahil bazı oyunları buradan inceleyip indirebilirsiniz.

2. Çözünürlüğünüzü ayarlayın

En iyi performans için, özellikle daha zorlu oyunlarla, ekran çözünürlüğünü düşürmek iyi bir fikirdir. Ne de olsa, kötü adamları hedeflemek ve vurmak için düzgün bir nişancıya sahip olmak daha iyidir.

Ekran çözünürlüğünü, daha düşük kaliteli grafikler için kendi kişisel toleransınızı hesaba katarak çok da saçmalamadan gidebildiğiniz kadar düşürün. Aynı şekilde, ayrıntı düzeylerini düşürmek için oyun içi menüyü de ziyaret edin ve kenar yumuşatma, detaylı gölgeler, su dalgalanma efektleri ve benzeri gibi fantezi efektlerden kurtulacağınızdan emin olun.

3. Her şeyi sırayla tutun

Zamanla, dizüstü bilgisayarınız ya da herhangi bir PC daha fazla oyun ve yazılım yükledikçe, daha da fazla atık biriktirir. Evi temizleyebilir ve Windows Defterinizi biraz daha hızlı bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Disk Temizleme’yi (Windows 10’daki Başlat düğmesinin yanındaki arama çubuğuna yazın ve başlatmak için simgeye tıklayın) gerçekleştirin. Alternatif olarak CCleaner veya benzeri gibi ücretsiz bir yardımcı program kullanmayı tercih edebilirsiniz. İsterseniz CCleaner’ı buradan indirebilirsiniz.

Ayrıca, oyun oynarken kullanamayacağınız başka bir uygulama veya hizmet kullanmadığınızdan da emin olun; tüm çalışan uygulamaları kapatın ve ayrıca hangi uygulamaların en çok CPU, bellek ve disk alanı kullandığını görmek için Görev Yöneticisi’ne (birlikte Ctrl-Alt-Delete basın, ardından Görev Yöneticisi’ne tıklayın) bakabilirsiniz. Ayrıca, arka plan işlemlerini kapatmak da mümkündür, ancak Windows’un çalışması için kritik olan herhangi bir şeyi kapatmamaya dikkat edin (bir şeyin ne olduğundan emin değilseniz, onu geçin).

Son olarak, her zamanki gibi, dizüstü bilgisayarınızın donanımının sürücülerinin güncel olduğundan, özellikle de grafik sürücülerinin; bu gerçekten çok önemlidir ve bazı oyunların performansında büyük bir fark yaratabilmek için ayrık bir GPU’ya (yani işlemciye entegre edilmemiş) sahip olmak iyi bir fikirdir.

4. Kontrolde (joystick) kalın

Klavyede oyun oynamayı denemek yerine, ya da klavye ve taşınabilir bir fare ile elde etmeye çalışmak yerine bir konsol oyun gamepadine yatırım yapmak daha iyi olacaktır (veya zaten konsolunuza sahipseniz mevcut olanı kullanın). Birçok oyun, bir kez entegre edildikten sonra bir gamepad ile gerçekten iyi oynanır; ve bazıları bir pad ile en iyisidir.

Microsoft’un Xbox One denetleyicisi, şaşırtıcı bir şekilde, Windows’da tam olarak yerel olarak destekleniyor ve PS4 denetleyicisi de iyi çalışıyor olsa da, bu açıdan en iyi seçim değildir.

5. Parlak fikir

Bileşenlerinizi ayarlamanızın yanı sıra, oyunlar da pilinizi bitirebilir ve meyve suyunuz bittiğinde, elbette oyun biter. Gücün korunmasına yardımcı olmanın kolay bir yolu, ekran parlaklığını, en azından olabildiğince lezzetli bir oyun deneyimi yaşayacak şekilde azaltmaktır.

İlgili bir notta, güç planınızın (Denetim Masası> Donanım ve Ses> Güç Seçenekleri) dengeli ve yüksek performansa ayarlanmadığından emin olun; çünkü kazanılan güçler eklenen pil tüketimine göre değmez. Ayrıca, hareket halindeyken size daha fazla uzun ömür sağlamak için dizüstü bilgisayarlar için taşınabilir pil şarj cihazları satın alabileceğinizi unutmayın.