League of Legends 9.22 Yama Notları ile Gelen Yenilikler

League of Legends 9.22 Yama Notları ile Gelen Yenilikler

   Son yılların en popüler oyunlarından biri olan League of Legends, düzenli olarak yayınladığı güncellemelerle oyuncuları mutlu etmeye devam ediyor. Her sene dünya genelinde düzenlediği turnuvalarla da büyük kitleler kazanan League of Legends, ülkemizde de büyük bir oyuncu kitlesine sahip. Özellikle oyunun ücretsiz olması bu kadar çok oyuncuya sahip olmasında ki en büyük etkenlerden birisi. Riot Games’te bu kadar oyuncuya hitap ederken oyuncuyu da sürekli yenilemeyi ve dengelemeyi ihmal etmiyor.

   Riot Games’in her iki haftada bir dengeleme amaçlı yamalar yapıyor ve bunları yayınlıyor. Bu sefer ise 9.22 yaması yayınlanacak. İşte bu yama ile birlikte gelecek tüm yenilikler ;

Kalista

Kalista

  Yeniden metaya giren Kalista aynı zamanda çok güçlü bir nişancı. 9.22 yaması ile birlikte Kalista’nın yeteneklerinin verdiği hasarlara dengeleme geldi. W yeteneğinin saldırılacak olan hedeflere verdiği ilave hasar düşmanın azami canının %5’i ile %15’i arası bir hasar veriyordu ancak yeni yamayla birlikte artık düşmanın azami canının %10’u ile %18’i arasında bir hasar vermeye başlayacak. Ayrıca Kalista’nın işaretleme süresi de değişti. İşaretleme süresi 3 saniyeden 4 saniyeye çıkarıldı.

Sejuani

Sejuani

     Önceki yamalarla birlikte pasifinden yediği darbeyle zayıflatılan Sejuani bu yamada tekrar dengeleniyor. Bu yamada bahsettiğimiz pasifiyle alakalı bir değişiklik yapılmamış ancak diğer yetenekleriyle alakalı değişiklikler yapılmış. Q yeteneği olan Kutup Saldırısı’nın hasarında değişiklik yapıldı. Kutup Saldırısı’nın verdiği hasar 80-240 + 0,4 yetenek gücünden 80-280 + 0,6 yetenek gücüne çıkartıldı. Taban saldırısında da değişiklikler yapıldı. Yeni yamaya göre taban saldırı gücü 66’ya çıkartıldı ayrıca can yenilenme oranı da 1’e yükseltildi. Son olarak saldırı hızı büyüme oranı da 3,5’a yükseltildi. Bu yeni yamayla birlikte Sejuani, önceki yamalarla ayrıldığı ormana geri dönebilecek.

Sylas

Sylas

   Önceki yayınlanan yamalarla sürekli güçsüz hale getirilen Sylas, bu seferki yama’da tekrar eski gücüne kavuşacak. Bu yamayla birlikte Sylas’ın can yenilenmesi 7’den 9’a çıkartıldı. Ayrıca büyü direncinde de değişiklikler yapıldı. Yeni yamaya göre Sylas’ın büyü direnci 36’dan 39’a çıkartıldı. Bunların dışında W yeteneğini kullanması için gereken mana sayısı 10 azaltıldı. Bu yenilikle birlikte Sylas, oyundaki diğer kahramanlara göre daha hızlı güçlenecek.

Xayah

Xayah

  Riot Games’in dünya genelinde düzenlediği turnuvalarda oynanan hemen hemen her maçta seçilen kahramanlardan birisi olan Xayah, bu yeni yamayla birlikte saldırı hızında değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle birlikte Xayah, artık turnuvalarda eskisi gibi seçilmeyecek. W yeteneği olan Amansız Hiddet’ten kazanabildiği ilave saldırı hızı bu yamayla birlikte %40/47,5/55,62,5/70 yerine %35/40/45/50/5 olacak.

Pantheon

Pantheon

   Pantheon, yenilendiği günden itibaren yayınlanan tüm yama notlarında Riot Games tarafından dayak yiyor. Bu yamayla birlikte Pantheon’un Q yeteneği ile azami canı %25’in altındayken verdiği ilave hasar artık %20’in altında cana sahip olan düşman oyunculara verilecek. Ayrıca W yeteneğinde de değişiklik yapılan kahramanın artık W yeteneği hareket hızı ile senkronize olmayacak.

Malphite

Malphite

  Hemen hemen her maçta destek veya orman rolünde seçilen Malphite, bu güncellemeyle birlikte bu rollerinden biraz uzaklaştırılmış. Özellikle yetenek gücü dizilimi zayıflatılan Malphite, ultisinin yetenek gücü 1,0’dan 0,8′ düşürüldü. Ayrıca kahramanın güçlenme oranı da 1,0’dan 0,8’e düşürüldü. Yani önceden kombolarından korktuğunuz ve tek yediğiniz Malphite eskisi kadar güçlü değil.

Blitzcrank

Blitzcrank

    Q yeteneğinin menziline yapılan artıştan beri Blitzcrank, uzun süredir metada bulunuyordu. Yayınlanan yama notlarıyla zayıflatılsa da oyunlarda yine çok güçlü şekilde savaşıyordu. Bu yamayla birlikte bir kez daha zayıflatılan Blitzcrank’ın Q yeteneğiyle çektiğiniz zaman rakibe verdiğiniz hasar 80-300’den 70-270’e düşürüldü. Ancak yine de tüm bu zayıflatmalara rağmen güçlü bir kahraman olarak maçlarda seçileceğe benziyor.

Ashe

Ashe

   Uzun zamandır alt koridorun vazgeçilmez kahramanlarından birisi olan Ashe, bu yamayla birlikte az da olsa zayıflatıldı. W yeteneği olan Yaylım Ateşi’nin harcadığı mana 50’den 70’e yükseltildi. Bu yenilikle birlikte oyunun ilk başlarında rakiplerinize sık sık hasar veremeyeceksiniz.

True Damage Kostüm Seti

True Damage Kostüm Seti

  Ayrıca oyuna gelen yama notlarıyla birlikte, önemli hatalarda çözüldü. İşte aşağıdan çözülen hatalara ulaşabilirsiniz.

  • Caitlyn’in kendisini öldürmesine yarayan Tam Kafadan pasifi düzenlendi.
  • Twisted Fate’in ultisi bozulduğunda artık kule ve ejder saldırılanı engellemiyor.
  • Ornn’un ultisi rakipleri artık düzgün bir biçimde havaya zıplatıyor.