League of Legends’ın Yeni LGBTQ Karakteri Neeko

League of Legends’ın Yeni LGBTQ Karakteri Neeko

Neeko

Neeko

League of Legends’ın en yeni şampiyonu Neeko, sevilen süper kahramanlar olan Squirrel Girl’den birini hatırlatıyor olabilir. Ama bir sincap yerine, o bir bukalemun. Ayrıca oyuna katılacak en son LGBTQ karakteridir. Fragmanına göz atın.

Neeko’nun savaş alanı yetenekleri, herhangi bir müttefik şampiyonu haline getirmesine izin veren bir pasif içerir, ancak kılık değiştirmesi saldırdığında veya saldırıya uğradığında kırılabilir. Görünüşe göre bu, çok zekice stratejilere kapıyı açar.

Her şey düşmanları yakalamak ve başka biri olduğunu düşünmelerini sağlamak üzerine. Örneğin, bir oyuncu bir junglör gibi davranabilir, düşman oyuncuları kaçabilir veya bir ana tehdit olarak ona odaklanabilir, bir takım arkadaşının Neeko’nun neye benzediğini düşünürken üzerlerine düşmesini sağlar.

Neeko Oynanış

Dün, Neeko’yu yazan Riot Games yazarı Matt Dunn, onun bir lezbiyen olduğunu doğruladı. İnsanlar diğer kadın karakterlerle etkileşimlerinin biraz farklı olduğunu fark ettiler; Dunn bunun nedenini Twitter’da açıkladı.

Teknik olarak, ilk LGBTQ şampiyonu değil. Varus da sayılabilir. Yani, o iki sevgili ve karanlık bir ruhu bir araya getiriyor, bu yüzden muhtemelen o bu şekilde etiketlenmedi. Bu, Varus için bir yeniden yapılanmanın bir parçasıydı.

LoL’un şampiyonları ayrıntılı arka plan hikayelerine sahipler, ancak bu şeyler genellikle oyunun kendisini ilgilendirmiyor. Riot, sadece bir karakterin LGBTQ olduğunu ve diğer şampiyonlarla etkileşimlerini ince bir şekilde değiştirdiğini söylüyor.