Lego: Lord of the Rings ve The Hobbit Artık Steam’de Yok

Lego: Lord of the Rings ve The Hobbit Artık Steam’de Yok

Lego: Lord of the Rings ve Lego: The Hobbit

Lego: Lord of the Rings ve Lego: The Hobbit

Eğer Middle-Earth‘ün Lego versiyonuna bir ilginiz olduysa, umarız geçen ay Humble Mağazasında piyasaya çıktıklarında Lego: Lord of the Rings ve The Hobbit’i almışsınızdır. Her ikisi de şimdi Steam‘den ve diğer mağazalardan kayboldu.

Reddit kullanıcısı SuperMoonkey tarafından tespit edilen oyunlar artık dijital mağazalarda mevcut değildir. Steam’de arama yaparsanız görünmezler, ancak satın alma seçeneği olmasa da sayfalar hala mevcuttur.

Süresi dolmuş lisanslar genellikle oyunların bu şekilde dağıtılmasının nedenidir. Bu, Activision’ın Spider-man oyunlarında gerçekleşmişti. Alan Wake, lisanslı film müziği nedeniyle silinmişti. Warner Bros. Interactive Entertainment, Lego oyunlarını yayınlarken, Warner Bros. film ve video oyun haklarını Middle-earth Enterprises’den lisanslıyor.

Yine de diğer Middle-earth oyunlarının yok olmadığına dikkat çekiliyor. Mesela Shadow of War ve Shadow of Mordor hala mevcuttur. Monolith’in açık dünya oyunlarının aksine, Lego oyunları filmlere dayanıyor. Film ve oyun hakları iki ayrı şeydir ve Warner Bros.’un her ikisi için de lisansı olsa da, birini kaybetmiş olabilir.

Zaten her iki oyuna da sahipseniz, hala oynayabileceksiniz. Ancak süresi doldukça anahtarlarınızı Humble’dan en kısa zamanda etkinleştirdiğinizden emin olun. Ve oyunlar yeniden ortaya çıkabilir.