Lindsay Lohan GTA Davasını Kaybetti

Lindsay Lohan GTA Davasını Kaybetti

Lindsay Lohan GTA Davası

Lindsay Lohan GTA Davası

Lindsay Lohan, Studio Rockstar Games’in Grand Theft Auto 5‘deki bir karaktere izinsiz olarak kendi tarzını kullandığını iddia ettiği Take-Two Interactive‘e karşı açılan dava için temyizi kaybetti. Dava, ilk olarak 2016 yılında reddedilmişti, çünkü video oyunlarındaki kişileri parodi yapmak yasaldır.

Oybirliği ile yapılan oylamada, bir New York eyaleti temyiz mahkemesi, oyunun tasvirlerinin “kültürel yorumdan başka bir şey” olmadığını ve Take-Two’un Lohan’a zarar vermediğini açıkladı. Yargıç Eugene Fahey, söz konusu GTA 5‘teki karakterin Lacey Jones, özellikle oyuncuya atıfta bulunmayan genel olarak yirmili yaşlarda bir kadını tasvir ettiğini söyledi.

Fahey mahkeme kararında “Değiştirilen şikâyetin uygun şekilde reddedildiği sonucuna vardık, çünkü sanatsal görseller belirsiz, davacı olarak makul bir şekilde tanımlanamayan modern, sahilden giden genç bir kadının tarzının, görünüşünün ve kişiliğinin hicivsel ifadeleridir.” diye yazdı.

Ayrı bir kararda, mahkeme ayrıca, benzerliğinin başka bir karakter için kullanıldığını iddia eden gerçek televizyon dizisi Mob Wives‘ın yıldızı olan Karen Gravano‘dan Take-Two’a karşı benzer iddiaları da reddetti.

Kaynak: 1