LoL Taktik Savaşları Item/Eşya Rehberi

LoL Taktik Savaşları Item/Eşya Rehberi

Taktik Savaşları’nın temel eşyaları nelerdir? LoL’ün Taktik Savaşları’nda Auto Chess ve Dota Underlords’dan farklı öğeleri göreceksiniz. Taktik Savaşları’nda doğru eşyaları birleştirerek doğru şampiyona takmak önemlidir. Eşyaların birleşim kombinasyonlarını ezberlemeden önce tem olarak eşyaları tanımanızda fayda var.

Taktik Savaşları’nda zafere giden yolda doğru eşyanın doğru şampiyonda olduğundan emin olmanız gerekir. Toplamda 8 adet temel eşya vardır. Oyunun başında da şampiyonlarda temel eşyalar takılıdır. Örneğin TEK Kılıcı Image şampiyona 20 hasar puanı eklerken, Negatron PeleriniImage rakibin 20 büyü direncini kırar. TEK Kılıcı yakın dövüş şampiyonu kullanacaklar için etkiliyken, öteki eşyanın ise büyülü saldırılar kullanan şampiyonlara takılması daha doğru olacaktır.

Bu rehberde sizlere sekiz temel eşyanın hangileri olduğunu, temel halleriyle ve birleşmiş halleriyle ne işe yaradıklarını ve hangi şampiyonlarla daha etkili kullanılacağını anlatacağız. Tabii ki Taktik Savaşları şu anda beta aşamasında olduğu için eşyaların etkileri ileride değişiklik gösterebilir. Rehberimizi güncellemeler geldikçe yenileyeceğimizi sizlere bildirelim. Şimdi eşyaları incelemeye geçelim.

TAKTİK SAVAŞLARI’NDAKİ TEMEL EŞYALAR

TEK Kılıcı (+20 saldırı hasarı) Image

Bu eşya Darius’a çok uygundur çünkü en iyi özelliği saldırı hasarı vermesidir. Ayrıca şampiyonun verdiği hasarın %25’ini iyileştirme olarak geri alan Hextech Silahkılıç Image eşyasını yapmak için bu eşyayı Aşırı Büyük Sopa Image ile birleştirebilirsiniz.

Nişancı Yayı (+%20 saldırı hızı) Image

Saldırı hızını arttırması için bu eşyayı Ashe’e koymayı düşünebilirsiniz. Bunun yanında Tanrıça’nın Gözyaşı’na Image da sahipseniz iki eşyayı birleştirerek Statikk Hançer Image elde edebilirsiniz. Bu da şampiyonunuza ekstra mana kazandıracak ve her 3. saldırı sıçrayarak 100 büyü hasarı verecek.

Zincir Yelek (+20 zırh) Image

Leona için zırhını arttıracağını düşündüğümüzden bu eşyayı ona takmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Aşırı Büyük Sopa Image da bulursanız ikisini birleştirip Demir Solari’nin Broşu’nu Image oluşturabilirsiniz. Oluşan eşya ile etrafınızdaki birimlere savaş başladığında 200 can kazandırmış olacaksınız.

Negatron Pelerini (+20 büyü direnci) Image

Poppy büyü direncine ihtiyaç duyduğu için Negatron Pelerini için uygun bir kullanıcı. Çivili Zırh Image yapmak istiyorsanız Negatron Pelerini ile Zincir Yelek’i Image birleştirin ve düşmanlarınızın saldırılarının %35’ini onlara geri yansıtın.

Aşırı Büyük Sopa (+%20 büyü hasarı) Image

Swain iyi mana ve yetenek gücü istatistiklerine sahip olduğu için bu eşya onun için biçilmiş kaftan. Bir tane Dev Kemeri Image bulun ve ikisini birleştirin. Ortaya Morellonomikon Image çıkacak. Elde ettiğiniz eşya ile düşmanınıza yakacak, iyileştirme büyülerini de engelleyeceksiniz.

Tanrıçanın Gözyaşı (+20 başlangıç manası) Image

Bu eşya Varus için mükemmel bir seçimdir. Bir de Aşırı Büyük Sopa Image ile birleştirildiğinde Luden’in Feryadı’nı Image oluşturarak 200 sıçrama hasarı verebilirsiniz.

Dev Kemeri (+200 can) Image

Sağlığının az olmasından dolayı Dev Kemeri’ni Volibear’a takarak ona can kandırabilirsiniz. Nişancı Yayı Image ile birleştirildiğinde ortaya Vahşi Hydra Image çıkar. Böylelikle Volibear maksimum canının %10’unu sıçrama hasarı olarak yansıtabilir.

Spatula Image

Spatula size herhangi bir güç artışı sağlamaz. Bu eşya başka bir eşya ile birleştiğinde şampiyona sınıf eklemesi yapar. Örneğin Spatula’yı Youmuu’nun Hayaletkılıcı Image ile birleştirirseniz, şampiyonunuz aynı zamanda suikastçı özelliğine sahip olacak. Veya aynı şekilde Mahvolmuş Kralın Kılıcı Image ile birleştirdiğinizde aynı zamanda Kılıç Ustası sayılacak. Bu da sınıf bonuslarında önemli bir etken.

TAKTİK SAVAŞLARI’NDAKİ EN İYİ EŞYALAR

Taktik savaşlarında pek çok eşya mevcut. Bununla birlikte birkaç tanesi öne çıkıyor. İşte size bazı iyi eşyalar.

TAKTİK SAVAŞLARI’NDAKİ EN İYİ EŞYALAR

Shojinin Mızrağı Image

Başlangıçta iyi bir eşya olarak sayılıyor, çünkü bir yetenek kullanıldığında aktifleşiyor ve her saldırıda şampiyona %15 mana getirisi sunuyor. Shojinin Mızrağı Ahri, Veigar, Varus ve Aurelion Sol gibi yeteneklerini sıklıkla kullanan şampiyonlar için çok uygun. Oluşturmak için TEK Kılıcı Image ile Tanrıça’nın Gözyaşı’nı Image birleştirmeniz yeterli.

Zeke’nin Ahengi Image

Support (destek) üzerine bir takım kuruyorsanız bu eşya tam da bu takıma uygun bir eşya olacaktır. Bu eşyayı kullanan şampiyonun etrafındaki müttefiklerin saldırı hızları %10 artar. TEK Kılıcı Image ile Dev Kemeri’ni Image birleştirerek oluşturabilirsiniz.

Bombardıman Topu Image

Hasar odaklı bir takım mı oluşturuyorsunuz? Buna uygun bir eşya arıyorsanız işte bu eşya tam size göre. Kullanıldığında saldırı menzilini iki katına çıkarır. İki Nişancı Yayı Image birleştirerek temin edebilirsiniz.

Taktik Savaşları’nda kullanılacak temel eşyaları ve birkaç öneri eşyayı sizlere tanıttık. Bu eşyaların dışında başka kombinasyonlar elbette var. Zamanla eşyaların birleşimlerini hatırlayacak ve onları etkili bir şekilde kullanmaya başlayacaksınız.