LoL Taktik Savaşları’nda Şampiyonlar Nasıl Yükseltilir?

LoL Taktik Savaşları’nda Şampiyonlar Nasıl Yükseltilir?

Taktik Savaşları’da (Teamfight Tactics) şampiyonlarımı nasıl yükseltirim? League of Legends’ın Auto Chess benzeri yeni modunda etkili bir dizilim için kaynaklarınızı ve paranızı akıllıca kullanmalısınız. Takımınıza rastgele şampiyonlar almak oyunu kazanmanız için yeterli değildir. Bu şampiyonları oyunun ilerleyen safhalarında güçlendirmek ve seviyelerini yükseltmek gerekir.

Oyun şu an kapalı betada olduğundan dolayı oyunda hala köklü değişiklikler yapılmakta. Ancak oyunun temelinde değişmeyecek olan unsurlardan biri de şampiyonların nasıl yükseltildiği. Bunu bilmek oyun sırasında bize büyük avantaj sağlayacak.

Tıpkı Dota Underlords oynadıysanız temelde savaşçıların nasıl yükseltileceğini biliyorsunuzdur. Şampiyonların kopyalarını bir araya getirmek hem canlarını hem de vuruş hasarlarını yükseltir. Savaş sırasında işleri lehinize çevirmede çok önemli bir adımdır. Gelin şimdi Taktik Savaşları’nda şampiyonlar nasıl yükseltilir bir göz atalım.

TAKTİK SAVAŞLARINDA ŞAMPİYONLARI YÜKSELTME

Oto savaş türü oyunlar, bu moda yeni başlayan oyuncuların kafasını ilk başta biraz karıştırabilir. Ancak şampiyon yükseltme sistemi oldukça kolaydır. Başlangıçta seçtiğiniz her şampiyon 1 yıldız derecesine sahiptir. Aynı şampiyondan üç tanesine daha sahip olduğunuzda o şampiyon 2 yıldız derecesine çıkar. Herhangi bir onay butonuna tıklamadan bu işlem otomatik olarak gerçekleşir.

Bu yükseltmeyle birlikte şampiyonunuzun sağlık seviyesi ve zarar gücü artar, ancak 2 yıldız en yüksek derece değildir. Aynı taktikle 3 tane 2 yıldız şampiyonu birleştirdiğinizde ortaya süper güçlü bir 3 yıldız derecesine sahip şampiyon çıkar. Bu şampiyonunuzun çıkabileceği maksimum derecedir.

Bir şampiyonu yükseltme sırasında, satın aldığınız mağazanın rakipleriniz tarafından etkilendiğini unutmayın. Başka bir deyişle herkes aynı şampiyon üzerinde çalışıyorsa o şampiyon mağazada daha nadir gözükmeye başlar. Bu durumda o şampiyonu bekletip başka şampiyonları geliştirmeye başlayabilirsiniz. Böylece zamanınızı ve paranızı boş yere mağazada şampiyon yenilemek için harcamamış olursunuz. Kenarda yedek birimleriniz varsa onları da faydalı hale getirmelisiniz. İleri aşamalarda işinize yaramadığı anlarda onları satıp altın elde edebilirsiniz.

TAKTİK SAVAŞLARINDA ŞAMPİYONLARI YÜKSELTME