MacBook Air 2020 Ekranı Windows'ta Daha İyi Çalışıyor

MacBook Air 2020 Ekranı Windows'ta Daha İyi Çalışıyor

NotebookCheck'teki bilgilere göre, MacBook Air 2020'deki ekran Microsoft'un işletim sistemi kullanıldığında %30'a kadar daha parlak olabilir. Varsayılanda MacOS işletim sistemi yüklü bir donanımın kendisi için hazırlanan sistemde daha iyi çalışması gerektiği göz önüne alındığında, kulağa mantıksız gibi geliyor.

NotebookCheck tarafından yapılan testlerde, MacOS ile çalışan bir MacBook'un maksimum parlaklığı 400 nit'in biraz üzerinde olarak ölçüldü. Windows ile yapılan aynı testler yaklaşık 550 nit sonuç verdi. Fark az gibi görünse de önemli. Testleri yayınlayanlar bu farkın kolayca fark edildiğini ve böyle bir farkın neden var olabileceğine dair 3 olasılıktan bahsetti.

Birincisi, MacBooklarda bulunan tüm panellerin aynı parlaklık seviyesine ulaşamayacağı. Bu durumda Apple, cihazların birbirinden farklı olmaması için bir parlaklık sınırı belirlemeye karar vermiş. Testleri yapanlar tarafından kabul edilen ikinci olasılık, Windows'ta renk parlaklığının maksimum parlaklık üzerinde biraz daha kötü çalışması. Belki de Apple, renk açısından tek tatmin edici sonucun 400 nit parlaklık seviyesinin korunması olduğuna inanıyordur.

Son olasılık ise MacBook Air ve MacBook Pro 13 arasındaki farktan doğabilir. Apple'ın MacBook Air'in parlaklığını ve daha pahalı Pro sürümünü daha ucuz MacBook ile sınırlaması mümkün. Sonuçta, taşınabilir cihazlarda daha parlak bir ekran, fark yaratabilecek önemli bir argüman.

Apple Resmi Web Sitesi