Mass Effect: Andromeda’nın Büyük Çoğunluğu Hikayeyi Tamamladıktan Sonra da Erişilebilir Durumda.

Mass Effect: Andromeda’nın Büyük Çoğunluğu Hikayeyi Tamamladıktan Sonra da Erişilebilir Durumda.

Ana görev sona erdiğinde Andromeda’nın içeriğinin neredeyse tamamına erişilebilir olacak.

Mass Effect: Andromeda’ daki yıldızlar hikaye görevleri,sadakat görevleri , yan görevler ve dünya keşfi ile bağlantılıdır. Bu da serideki en geniş kapsamlı oyun olacak. Oyunu tamamlasanız bile oyun oynamaya devam edebilirsiniz. Geçen haftalarda birkaç saat Andromeda oynadıktan sonra ,baş tasarımcı Ian Frazier ile bir röportaj yapıldı, Main Story’i tamamlamanın her şeyin bittiği anlamına gelmediğini belirtti. Diyeceğimiz o ki oyun her zaman oynanmaya açık.

Frazier’ e Andromeda’ da Mass Effect 2’deki gibi zamana karşı olan ve belli bir sürede gerçekleştiremediğinde görevin başarısız sayıldığı görevlerden olup olmadığı sorulduğunda, ‘’tam olarak öyle bir bölümün olmadığını fakat iki farklı çeşidin planlarında olduğunu söyledi ve bunun düşük bir ihtimal olduğunu ekledi. Birincisi, ana hikayeyi bitirirseniz artık erişilebilir olmayacak bir avuç görev olacağı. ‘’Ancak sadakat misyonları da dahil olmak üzere oyunun büyük çoğunluğu, Mass Effect-2 tarzı, olacak yani ana hikayeyi bitirdikten sonra bile çoğu bölüm hala olacak.

Frazier’in tarif ettiği diğer zamana karşı oyun oldukça standart. Galaksiyi daha çok keşfettikçe oyunda belirli bir görev içeriği görünecektir. ‘Frazier bunu sizi boğmamak için yapıyoruz’ dedi.

The Elder Scrolls gibi açık dünya oyunlarının tarzında olacaksa, Main Story tamamlandıktan sonra Ryder’ın Andromeda’daki maceraları devam edecek demek pekte yanlış olmaz.

Önceden, sadakat görevlerinin Main Story’ i tamamladıktan sonra da tamamlanabileceğini öğrenmiştik, ancak aynı şeyin diğer görevler içinde geçerli olduğuna dair bir onay almak güzel. Zaten askeri bir lider olmaktan ziyade bir kaşif olan bir karakter için uygun olanı da bu. Aynı zamanda Andromeda’nın Ryder’ın insanlık için yeni bir gezegen mi bulacak yoksa Arc yenibir oyun üçlemesiyle devam mı edecek büyük merak konusu.

Son olarak şunu biliyoruz ki Mass Effect: Andromeda bir aylık bir süre içerisinde (21 Martı geçmeksizin) piyasaya sürülmüş olacak.