Matrix 4 Resmen Gerçekleşiyor – Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss Filmde Olacak

Matrix 4 Resmen Gerçekleşiyor – Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss Filmde Olacak

Matrix 4

Matrix 4

20 yıl önce, Matrix kültürel bir fenomen olarak giriş yaptı ve iki olaydan sonra Neo, Trinity ve insanlar ile robotlar arasındaki savaşın hikayesi tamamlandı. En azından Matrix 4 açıklanana kadar öyle düşündük.

Lana Wachowski, serinin devam filmini yazmak ve yönetmek için geri dönüyor. Variety’ye göre Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss rolleri olan Neo ve Trinity‘i canlandıracaklar. Bu biraz kafa karıştırıcı. Çünkü üçüncü film olan The Matrix Revolutions’da, Neo dünyayı kurtarmak için kendini feda etmişti. Ne olursa olsun, bu bilim kurgu, şüphesiz onu ölümden geri getirmenin bir yolu olacaktır.

Aleksander Hemon (Love Island) ve David Mitchell (Peep Show) Wachowski’ye yazı yazma görevinde eşlik edecekler. Film 2020 başlarında üretime girecektir.

Warner Bros. Picture Group başkanı Toby Emmerich, “Matrix’e Lana ile tekrar girişmekten daha heyecanlı olamazdık. Lana, gerçek bir vizyoner, tekil ve özgün bir yaratıcı film yapımcısı ve Matrix evrenindeki bu yeni bölümü yazıp yöneteceği için çok mutluyuz.” dedi.

Yeni bir Matrix filminin ilk raporları 2017’de gelmeye başlamıştı. Ready Player One’dan Zak Penn senaryoyu yazıyordu. Penn, filmin Matrix evrenini genişleteceğini ve yeniden yapım olmayacağını söylemişti. Bununla birlikte, Mayıs 2019’da iptal edildiğine dair çelişkili raporlar olmasına rağmen, o zamandan beri tamamen sessiz kalındı. Kimse Matrix 4’ten bahsetmedi. Ayrıca hiç bahsedilmeyen, orijinal Matrix filmlerini kız kardeşi ile birlikte yazıp yöneten Lilly Wachowski idi.

İlk Matrix filmi dünya çapında 463,517,383 dolar gelir elde etti. Ardından iki devam filmi yayınlandı: Matrix Reloaded dünya çapında 742,128,461 dolar ve Matrix Revolutions dünya çapında 427,343,298 dolar hasılat yaptı. Seri toplamda 1.6 milyar dolardan fazla kazanmıştır.