MechWarrior 5'in Çıkışı, Cyberpunk 2077'den Dolayı 2021'e Ertelendi

MechWarrior 5'in Çıkışı, Cyberpunk 2077'den Dolayı 2021'e Ertelendi

Mechwarrior 5: Mercenaries, 10 Aralık'tan itibaren diğer PC dijital platformlarında mevcut olacaktı, ancak geliştirici Piranha Games, oyunun çıkış tarihini 2021 yılına ertelemeye karar verdi.

Tarih muhtemelen 2020'nin en çok beklenen oyunlarından biri olan Cyberpunk 2077 ile aynı zamana denk gelmesinden dolayı erteleme kararı alındı. Stüdyo tarafından yapılan açıklamada, oyunlarının Cyberpunk 2077'nin gölgesinde kalmasını istemediklerini ve bundan dolayı çıkış tarihini 2021'e ertelediklerini belirtti.

Stüdyo yaptığı açıklamada, “Herhangi bir geliştirici, oyunlarının olabildiğinde fazla dikkat çekmesini ister ve Cyberpunk ile bir çıkış tarihini paylaşmak yanlış bir karar olabilir” dedi. “Birinci gün satış ve pazarlama, başarılı bir ürün lansmanı için çok önemlidir ve çıkış tarihimizi yeniden planlamanın MechWarrior 5: Mercenaries'in hak ettiği ilgili görmesini sağlayacağına inanıyoruz.”

Mechwarrior 5: Mercenaries ve Hero of the Sphere DLC'si, Steam, GOG, EGS, Microsoft Store ve Xbox konsollarında Bahar 2021'de gelecek. Piranha Games, oyununa mümkün olduğunca çok dikkat çekmek için bugüne kadarki en büyük pazarlama girişiminden yararlanacak.

Aslında bu gecikmenin olumlu etkileri de bulunmaktadır. Özellike geliştirici stüdyonun oyun üzerinde daha fazla iyileştirme yapmasını sağlıyor. 

Cyberpunk 2077, önümüzdeki ay PC, Stadia, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X / S için piyasaya sürülecek.