Metacritic’e Göre Blizzard’ın Geliştirdiği En İyi 10 Oyunu

Metacritic’e Göre Blizzard’ın Geliştirdiği En İyi 10 Oyunu

  Oyun, film,TV programları ve DVD’leri değerlendirmesi yapan bir web sitesi olan Metacritic, dikkat çekecek bir liste yayınladı. Liste de oyun sektörünün en önemli şirketlerinden biri olan Blizzard’ın çıkardığı en iyi 10 oyunu sıraladı. Bu listedeki sıralamaları çeşitli kriterleri göz önünde bulundurarak hazırlayan Metacritic’in listesine biraz daha yakından bakalım ;

10. Diablo 2

10. Diablo 2

    5 kahramanın olduğu oyunda çeşitli mapler ve oyun içi detaylarla oyuncuların yıllardır dikkatini çeken bir yapım. Ayrıca oyun içindeki binlerce canavar bulunuyor. Yani oyuncuların oyunu oynarken asla sıkılmayacağı bir akıcılığı var. Zaten bu akıcılık oyunu uzun zamandır ayakta tutan detay.

9. Diablo 3

9. Diablo 3

  Blizzard’ın çıkardığı ve oyuncular arasında en çok sevilen oyunlardan olan Diablo 3, bu listede kendini 9 numarada buldu. Diablo 2’ye göre daha gelişmiş oyun mekanikleri ve grafikleriyle kendini geliştiren oyun, şu anda bile birçok oyuncu için favori oyun durumunda. Oyun ilk piyasaya sürüldüğü zamanlarda çeşitli hatalarla karşılaşılmıştı ancak bu hatalar Blizzard’ın yayınladığı güncellemelerle çözüldü. Ayrıca oyuna, oyuncuları daha aktif tutabilmek için etkinlik ve sezon sistemi de eklenmişti.

8. Starcraft 2: Legacy of the Void

8. Starcraft 2: Legacy of the Void

   Blizzard’ın oyunculara en sevdirdiği özellikleri tek oyunda sunduğu Starcraft 2: Legacy of the Void, büyük kitleler tarafından beğenilen bir yapımdı. Şu anda bile diğer çıkardığı oyunlardan ellerinde bulunan çok iyi yazılımcılar ve geliştiriciler bulunuyor. Diğer oyunların devamı şeklinde olan oyun, kendi içinde o kadar geniş oyun hikayelerine sahipti ki ayrı serilere dönüştü. 

7. Starcraft

7. Starcraft

    Önceki serileriyle karşılaştırıldığında grafik olarak hiçbir yanı olmayan Starcraft, oyun içi mekanikleriyle,hikayesiyle ve grafikleriyle dönemin en iyi ve en sürükleyici oyunlarından biriydi. Oyuncuların seçmesi için 3 ayrı ırk bulunuyordu ve oyuncular seçtikleri ırklarda kullanılan farklı güçleri kullanabiliyor. Bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda döneminin en iyi oyunlarından biriydi.

6. Overwatch

6. Overwatch

   Piyasa sürüldüğü ilk andan beri e-spor sektörünün vazgeçilmez oyunlarından biri haline gelen Overwatch, kendine özgü oyun içi çeşitliliği birçok oyuncunun dikkatini çekiyor. 30’dan fazla karakter bulunan oyunda, her karakterin kendi özgü yetenekleri ve hikayeleri bulunuyor. Satış rakamlarıyla da rekorlar elde eden Overwatch, kendini geliştirmeye ve yeni oyuncular çekmeye devam ediyor.

5. Warcraft 3: Reign of Chaos

5. Warcraft 3: Reign of Chaos

     Warcraft 3 ile birlikte oyuna yeni kahramanlar eklenmişti. Bunların başında orklar ile insanların savaşına ölüler ve gece elfleri geldi. Ayrıca Blizzard, Warcraft 3 ile birlikte 3 boyutlu izometrik tarza geçiş yapmıştı. Önceki serilerin oynanış tarzını bu oyunda da koruyan Blizzard, bu oyuna ayrıca önceki serilere nazaran daha fazla taktiksel elementleri ekledi. Ayrıca Warcraft 3: Reign of Chaos, dünyada 4.5 milyon kopya satarak en çok satanlar listesine girdi. Bununla birlikte yapım birçok kere yılın oyunu ödülünü de kazanmıştır.

4. World of Warcraft

4. World of Warcraft

 Blizzard’ın geliştirdiği ve en çok oyuncuya hitap eden oyunlarından biri olan World of Warcraft, oyun içi akıcılığı ve özelliklerinin çeşitliliği oyunu en çok beğendiren ayrıntılardan. Ayrıca oyun içindeki görevleriyle de oyunculara sürükleyici oyun deneyimi sunan oyun, bunların haricinde aksiyon tabanlı dövüşleriyle de oyuncuların her daim beğenisini kazanmıştır. Dünya genelinde ki yaklaşık 12 milyon oyuncusu ile en popüler MMORPG oyunu olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmiştir.

 

3. Hearthstone: Heroes of Warcraft

3. Hearthstone: Heroes of Warcraft

   Oyun sektöründe her zaman kart oyunları diğer oyunların birkaç adım gerisinde kalmıştır. Ortaya çıkan oyunların sıradanlığı oyuncuları bu oyunlardan uzaklaştırmaya sebep olmuştur. Ancak Blizzard’ın geliştirdiği Hearthstone, farklı oyun mantığıyla birçok oyuncunun dikkatini çekmeyi başarmıştı. Heyecanlı ve taktiksel oyun yapısı, oyunun en dikkat çeken özelliklerden birkaçı.

2. Starcraft 2: Wings of Liberty

2. Starcraft 2: Wings of Liberty

   Starcraft 2: Wings of Liberty, Blizzard’ın geliştirdiği diğer Starcraft serileriyle benzer oyun mekaniklerini bu serisinde de korumuştu. Ayrıca yenilenmiş çevrimiçi seçenekleriyle rol yapma oyunları arasında en dikkat çeken yapımlardan biri olmuştur. Oyun, DirectX 10 desteğinin yanı sıra Havok  fizik motoru gibi gelişmiş özelliklere de sahipti.

1. Diablo

1. Diablo

  Blizzard’ın geliştirdiği oyunlar arasında oyuncular arasında en çok beğenilenlerden birisidir. 1996 yılında piyasaya sürüldüğü günlerde büyük yankı uyaran oyun çok yüksek satış rakamları elde etmişti. Oyunun içindeki atmosfer ve sürükleyici oyun hikayesi oyuncuların yıllar geçse de dikkatini çekmeye devam ediyor. Uzun yıllar geçse de Diablo’nun diğer serilerindeki oyunların bu oyunu tahtından edemeyeceğe benziyor.