Microsoft Cortana’nın Konuşma Becerilerini Geliştirmek için Yapay Zeka Şirketi Satın Aldı

Microsoft Cortana’nın Konuşma Becerilerini Geliştirmek için Yapay Zeka Şirketi Satın Aldı

Microsoft Semantic Machines’i Satın Aldı

Microsoft Semantic Machines'i Satın Aldı

Microsoft, Cortana ve diğer botların doğal konuşmalar yürütmesine yardımcı olmak için Semantic Machines adlı doğal bir dil Yapay Zeka firması satın aldığını açıkladı. Microsoft AI & Research CTO David Ku, teknolojinin “kullanıcıların bilgi ve hizmetleri daha doğal bir şekilde keşfetmesini, bunlara erişmesini ve bunlarla etkileşimde bulunmasını sağlamak için makine öğreniminin gücünü kullanıyor.” diye yazdı. Dahası Microsoft, dil tekniğini geliştirmek ve “yeni bir seviyeye kadar konuşma bilgisini almak” için bir Berkeley’de “konuşma merkezi” kuruyor.

Microsoft, Siri, Cortana, Google Asistan ve Alexa‘nın komutları yürütebileceğini, ama herhangi bir anlamlı şekilde bir konuşma yapamayacaklarını (Google‘ın tartışmalı Dubleks konuşması) belirtti. Bununla birlikte Semantic Machines, sadece bunu yapmak için yapılan emirleri değil, tüm sohbetleri anlayabilecek bir teknoloji geliştirdi. Ku, “Zengin ve etkili iletişim için, akıllı yardımcıların sadece komutlara cevap vermek yerine doğal bir diyaloğa sahip olması gerekir.” dedi.

Semantic Machines, Microsoft’un birincil ürünü olan Conversation Engine aracılığıyla tüm bunlara yardım edebilmektedir. Son kullanıcıların bağlamını ve hedeflerini yakalamak ve doğal bir konuşma formüle etmek için bir konuşmanın “semantik niyetini” anlamak için makine öğrenimini kullanır. Zaman içinde daha iyi olmasına yardımcı olan kendi kendini güncelleyen bir çerçeveye dayanır.

Tüm bunlar, Microsoft’un bulut tabanlı Cognitive Services çerçevesi ile ilk kez 2016 yılında tanıtıldı. Geliştiricilerin konuşma tanıma, doğal dil anlama ve Yapay Zeka asistanları ile birlikte yer almasına yardımcı olur. Microsoft, platformda 1 milyon geliştiriciye sahip olduğunu ve daha fazla iş yönelimli Azure Bot Servisi’nde 300 bin kişi daha olduğunu söyledi. Google’ın Dubleks‘i gibi bir saç kesimi veya restoran randevusu sipariş edebilecek asistanlar üretilip gösterilmeyeceği anlaşılıyor.