Microsoft Windows 10 Ekim Güncellemesi ZIP Hatasını Onayladı

Microsoft Windows 10 Ekim Güncellemesi ZIP Hatasını Onayladı

Windows 10 ZIP Hatası

Windows 10 ZIP Hatası

Bir Microsoft temsilcisi, Ekim 2018 Windows 10 Güncellemesinin, belirli durumlarda ZIP dosyaları ile hareket eden bir hatadan muzdarip olduğunu ve şu anda bu sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin önerilerde bulunduğunu onayladı.

Bu ZIP hatası geçen hafta dile getirilmişti. Microsoft’un destek forumunda, şirketten bir moderatör dosyaları ZIP arşivinden hedef klasöre kopyalar veya taşırsa bu klasörde zaten aynı adda mevcut dosyalar varsa, bu dosyaların üzerine yazmak isteyip istemediğinizi soran bir istem almadığınızı belirtti.

Dosyalar otomatik olarak üzerine yazılır veya daha doğrusu, moderatörün daha fazla açıklığa kavuştuğu gibi, “dosyaların üzerine yazıldığına, gerçekte bu dosyalar için kopyalama eyleminin gerçekleştirilmediğine ve dosyaların üzerine yazılmadığı görülecektir”.

Evet, her şey biraz kafa karıştırıcı gibi geliyor. Ancak Microsoft’a göre, bir ZIP’den dosyaları ilk önce ayıklamadan kopyalarsanız veya taşırsanız, sanki hiç görünmese de “kopyalanamaz veya doğru şekilde taşınamaz”.

Burada dikkat edilecek nokta, önce dosyaları ayıklamadan işleme devam ederseniz, bir şeyler ters gidebilir.

Başka bir deyişle, dosyaları doğrudan ZIP arşivinden hedef klasöre kopyalamayın ya da taşımayın, daha ziyade, dosyaları hedeflerine taşımadan önce ZIP‘den başka bir (yer tutucu) klasöre tam olarak çıkartın. Bu, dosyaların doğru bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır ve herhangi bir olası ek yazma, bir onay istemi ile işaretlenecektir.

Bir ZIP dosyasından bir çıkarma işlemi sırasında silinen dosyaları yanlışlıkla gördüyseniz, kurtarma işlemine nasıl devam edeceğiniz de dahil olmak üzere, Microsoft’un gönderisine göz atın.

Moderatör ayrıca uyarıyor: “Sıkıştırılmış (.zip) bir klasörden öğeleri Kesmeye ve Yapıştırmaya kalkışmayın. Bu, kurtarılamayacak öğeleri istemeden silme ile sonuçlanabilir.”

Gönderi, Microsoft’un şu anda bu hata için bir düzeltme üzerinde çalıştığı ve Kasım ayı başlarında bir çözüm bulunması gerektiğine dair bir not ile sona eriyor. Bu da önümüzdeki hafta veya iki hafta içinde anlamına geliyor.