Microsoft, Windows 10 oyun ayarlarında küçük ancak harika bir kullanıcı arayüzü değişikliği yapıyor.

Microsoft, Windows 10 oyun ayarlarında küçük ancak harika bir kullanıcı arayüzü değişikliği yapıyor.

Xbox One konsolundan yayın yapmak? Şaşırtıcı derecede iyi! Fakat daha önce şikâyet ettiğimiz gibi, bunlardan hiçbiri ön ve merkezde değil, sosyal güncellemelerin ve diğer oyunların reklamlarının arkasında gizli. Bu nedenle geçen hafta Microsoft’un yaptığı bir demoyu keşfetmenin mutluluğunu yaşadım. Windows 10 için hazırlanacak olan Creators Update, oyun ayarlarını Xbox uygulamasından çıkarıyor ve yakında Windows 10’daki her şeyle beraber aynı Ayarlar menüsünde yer alacaklar.

Microsoft’un kıdemli ürün müdürü Peter Orullian değişikliği şöyle anlattı.

“Ayarlarda bu oyun bölümü gelmeden önce, farklı yerlerde kullanıcı düzeyi ve sistem düzeyinde ayarların olduğu bir bölümümüz vardı. Onları burada birleştireceğiz ve PC oyuncuları tarafından gelecekte kullanılabilek ayarlar için güvenli bir yer teşkil edecek. Tek yapmaları gereken ayarladan bu özelliği açmak.” dedi.

Bu Microsoft’ un oyun ayarlarını Konsol ve PC genelinde oyunlar için genel anlamda kullanılan ‘Xbox’ tan uzaklaştırdığı anlamına gelmiyor. Yukarıdaki yeni ayarlar menüsünün ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, Xbox uygulaması bu ayarları tutmasa da marka bilinci hala orada.

Orullian, “Ortada birleşik bir hedef olmasını istiyoruz, bu nedenle ayarların birçoğu başka yerlerde bulunan sistemi bozuyor ve hepsini bir yerde birleştiriyoruz,” dedi. Bu özelliği açtığınızda, Game Bar ve oyun DVR’iniz olacak. Ayarların bir kaçı  Creators güncellemesine eklediğimiz ve ilk kez karşımıza çıkan birkaç yeni ayar.’’ dedi. Ayrıca burayı giderek geliştirmeyi düşündüklerini de ekledi.