Microsoft Xbox One Kinect Adaptörünü Satmayı Bırakıyor

Microsoft Xbox One Kinect Adaptörünü Satmayı Bırakıyor

Microsoft Xbox One Kinect Adaptörü

Microsoft Xbox One Kinect Adaptörü

Microsoft, Kinect‘i Ekim ayında üretmeyi bıraktığında, Kinect çevre birimlerinin fazla uzun süre ortalıkta kalmayacağı tahmin ediliyordu. Ama yine de üzücü oldu. Şirket; Xbox One S, Xbox One X ve Windows PC kullanıcılarının orijinal Xbox One’ın özel portunun bulunmadığı derinlik algılama kamerasını bağlamalarını sağlayan Xbox Kinect Adaptörünü durdurdu. Microsoft sözcüsü Polygon’a verdiği demeçte, çabalarını “daha fazla hayran talebi oyun aksesuarları” üzerine yoğunlaştırmak istiyor. Kısacası: ölü olarak ilan edilen bir çevre birimini destekleyen bir adaptör için tam olarak yaygın talep olmadı.

Durdurulduğu zamana kadar, adaptörü isteyenlerden birçoğu zaten onu aldı. Microsoft, adaptörü Xbox One S’nin piyasaya sürülmesinden 8 ay sonra ücretsiz olarak verdi ve Nisan ayında 40 $ karşılığında satmaya başladı. Amazon ve Microsoft’un kendisi gibi büyük perakendeciler, adaptörü almak için acele etmenizin henüz net olmadığı durumlarda, adaptörü aylarca stokta yok olarak listeledi.

Bu, öncü cihazı kullanmaya devam etmek isteyen Kinect hayranları için hala sorun yaratıyor ve bir gözlük setine veya bir USB web kamerasına razı olmak için memnun edici bir durum değil.

Kaynak: 1