Microsoft, Yeni Oyun Konsolu’nun İsminin Sadece Xbox Olduğunu Açıkladı

Microsoft, Yeni Oyun Konsolu’nun İsminin Sadece Xbox Olduğunu Açıkladı

    Son yılların Sony ile birlikte en önemli oyun konsolu üreticilerinden biri haline gelen Microsoft, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen The Game Awards’ta yeni geliştirdikleri oyun konsolu Xbox Series X’i duyurmuşlardı. Konsolun özellikle tasarımı dikkatleri üstüne çekmişti. Tasarımı kadar neden böyle bir isim aldığı da merak edilen konsolla alakalı detaylar ortaya çıkmaya başlıyor. Şirket, kullanıcıların Xbox Series X ile ilgili meraklarını fark etmiş olacak ki, bu konuyla alakalı bir açıklama yaptı.

    Microsoft tarafından yapılan açıklamada The Game Awards’ta tanıttıkları yeni nesil oyun konsolu serisinin aslında isminin sadece Xbox olduğunu ve Series X’in modeli belirttiği açıklandı. Microsoft bünyesinde çalışan bir temsilcinin yaptığı açıklamaya göre etkinlikte tanıttıkları oyun konsolunun Xbox Series X adının sadece o versiyon için geçerli olacağını söyledi. Açıklamanın devamında ise gelecek nesil oyunlara genel anlamda Xbox dediklerini ve The Game Awards etkinliğinde Series X ile tüm bunların hayat kazandığını söyledi.

    

     Microsoft temsilcisinin yaptığı açıklama da, uygulanan adlandırma politikasının yeni nesil adlandırmaların da önünü açacağını belirtti. Kullanıcıların, önceki yıllarda çıkartılan eski nesillerde gördükleriyle benzer olacak şekilde Xbox Series X adı şirketin gelecekte çıkartacağı konsollarında önünü açacağı açıklamasını yaptı. Microsoft’un şu anda piyasaya olan oyun konsolu neslinde de Xbox One adı altında farklı konsollar mevcut. Microsoft’un piyasadaki en önemli oyun konsollarından birisi olan Xbox One X, Xbox One S ve Xbox One S All Digital gibi modeller Xbox One adı altında çıkartılan, farklı tasarımlara ve donanımsal özelliklere sahip olan oyun konsollarıdır.